Само в Alarma.bg: Вътрешен човек зад обира на митницата в Благоевград

0

Защо откраднатите 230 000 лева са били в сградата, вместо в банков трезор, цари тотална некомпетентност, ядоса се източник от Агенция „Митници”

Вътрешен човек стои зад обира на 230 000 лева, бижута и ценни вещи от митницата в Благоевград, докладва пред Alarma.bg високопоставен източник от Агенция „Митници”.

Засега е ясно, че общо щетите от удара в събота са за поне половин милион лева. Разследването продължава, а самоличността на престъпниците е все още неясна.

Криминалисти събират сребърните бижута, изоставени от обирджиите

„Защо парите не са били предадени в банков трезор, каквото е изискването? Всяко митническо бюро си има банкова касета, в която съхранява сумите, които постъпват. Материално-отговорното лице на митническия клон в югозападния град е трябвало да остави там пачките, а не да ги държи в сградата. Тотална некомпетентност, митничарите гледат само далаверата, никой не си върши работата”, отсече униформеният източник на Alarma.bg.

По думите му в агенцията върви порочната практика огромни суми да се държат в офисите, за да може дадени служители да се възползват от тях и да ги върнат обратно, когато могат.

Според официалната информация на МВР обирът е изключително професионален, използван е заглушител на СОТ и най-вероятно е ползвана вътрешна информация за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години.

Обирджиите са се покатерили по аварийна противопожарна стълба, за да достигнат до сградата. Знаели къде са всички веществени доказателства.

По думите на районния прокурор на Благоевград Борислав Ковачки крадците са бързали, тъй като оставили разхвърляни над 2 килограма сребърни бижута.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.