Йоско Костинбродския във война с килър №1 в България Богьовеца заради 200 бона

0

Йосиф Йосифов- Костинбордския и Ивайло Симеонов-Богьовеца са в жесток конфликт, като всеки един от тях се опитва да елиминира другия. Това разкри пред „Уикенд” източник, който работи в специализирана полицейска служба. Доскорошните най-добри приятели буквално са във война и се подозират един друг в предателство.Другият съществен мотив за породилото се напрежение е финансов. Според запознати, Симеонов дължал около 200 000 лв. на Йоско. Дългът бил от поне 7 години, но не е върнат и до днес. Според нашия източник една от причините Йосиф Йосифов вече шеста година да живее в Сърбия е, че ако си дойде, ще бъде ликвидиран от предишната си дясна ръка.


Богьовеца пък имал доказателства, че Йоско е накарал негов човек да даде показания в прокуратурата, че той е извършил убийствата на Милчо Бонев- Бай Миле, Красимир Гочев- Шмид, Асен Петров – Шаки, Борис Арсов, Тани Танев, Бранко и Хрисим Хрисимов. Тези показания са подписани от 60-годишния Йордан Велчев от Нови Искър. Това е човекът, който е построил къщата на Йоско в село Безден. Йоско и Богьовеца бяха обвинени за опит за убийство на ромския бос Киро Японеца. На първа съдебна  инстанция двамата бяха осъдени на 17 години затвор. През 2016 г. обаче Апелативният спецсъд ги оправда, а година по-късно това направи и Върховния касационен съд.


Ченгета разриха пред „Уикенд”, че  Ивайло Симеонов е структурирал нова престъпна банда, която е дистанцирана от групата, ръководена от доскорошния му партньор Костинбродския.
Симеонов предлагал на различни лица от ъндърграунда неговите и на хората му услуги. А те са рекет, трафик на наркотици, връщане на дългове, осакатяване и перлата в „менюто” им – убийства.


Богьовеца събрал около себе си десетина цигани от Видим и Лом, които вършели престъпленията. Самият той се правил на тартор, приемал поръчките, но не участвал пряко в изпълненията им.
Бандата имала твърд ценоразпис. Сериозен побой над жертва с гарантирано счупване на крака и ръце струвало 5000 лв. Връщането на дълг ставало срещу 50% от търсената сума, като групата се занимавала само със задължения от 50 бона нагоре. За трафик на дрога по маршрут България-Западна Европа искали 5000 евро. Убийствата стартирали от 15 000 евро нагоре в зависимост от целта. Ако обекта, набелязан за ликвидиране, има охрана, можело и да се искат 100 000 евро от поръчителя.

Иво Богьовеца години наред, включително и от МВР, е сочен като поръчков килър №1 в България.

Симеонов е подозиран, че е участвал в организацията на ликвидирането на близо 20 човека. В част от случаите той лично е натискал спусъка.  Екзекуциите са станали от средата на 90-те години на миналия век до 2010 г, като сред поръчителите били известни имена от мафията, в това число и Братя Галеви.


Името на Ивайло Симеонов нашумя за първи път публично при убийството на ромският бизнесмен Тани Танев от Долни Дъбник. На 12 февруари 2008 г. Александър Йорданов застрелва Танев със 7 куршума пред заведението му в града.  За организацията на убийството е имало бюджет от 50 000 лв., предоставен от Станчо Владов от Костинброд. Според прокуратурата мотивът за убийството е бил неуредени финансови отношения между Станчо и жертвата, който е и кръстник на детето му.


50-годишният строителен предприемач Владов и по-възрастният Танев се познавали отдавна, работили са заедно, даже се падали далечни братовчеди. Покрай общият им бизнес Тани научил, че Владов върти в столицата имотни измами още от 2005 г. „Ще те издам в полицията, ако не ми платиш“, предупредил го дъбничанинът и започнал да го рекетира. В началото Владов е давал различни суми в брой. В началото на 2008 г.  Владов не издържал на изнудването и решава да разчисти докрай сметките си с рекетьора. За мократа поръчка притисканият плаща на Вергил Славов и Ивайло Симеонов-Богьовеца общо 50 000 лева. Не подозирал обаче, че двамата я прехвърлят на Александър Йорданов, но намаляват тарифата, дават му само 10 бона.


На 12 февруари 2008 г. Ивайло, Вергил и Александър пристигат с тъмен хюндай в Долни Дъбник. Разузнали са, че Танев, който работи и живее в столицата, се е прибрал за кратко в родния град. Проучили са навиците му и знаят, че обичайно замръква в собствената си кръчма. В 22 ч. забулен мъж се стрелва от улицата през отворената врата на заведението, хвърля се към живата мишена и открива огън. Тани получава 7 куршума в главата и в сърцето и умира на място. По това дело Богьовецът скандално е оправдан.


Името на Ивайло Симеонов попада в папките и по друго дело – срещу Йоско Костинбродския и групата му за наркотрафик.
В обвинителният акт на Специализираната прокуратура е записано, че Йосиф Йосифов, Ивайло Симеонов и Вергил Славов са изградили мрежа от дилъри на различни йерархични нива за пласирането на хероин, амфетамини и канабис в района на Костинброд, в столичните квартали „Люлин“ и „Надежда“ и в с. Искрец, община Своге. Групата завзела крайните столични квартали, възползвайки се от вътрешно-конкурентните борби на софийските наркобанди.
Ивайло Симеонов е подозиран и за изчезването на Киро Буята, Иван Може, Мето Илиянски, трите стрелби срещу Христо Върбанов-Папата и екзекуцията на Димитър Стефанов, син на един от създателите на СИК Венцислав Стефанов. Тялото на момчето не е намерено и до днес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.