Сводникът на Русата Златка наследи Росен Чолата! Пазарджишкият гангстер Васил Телбизов закриля ВИП труженичките в София

0

Пазарджишкият гангстер Васил Телбизов, нашумял като първото гадже и бивш сутеньор на Златка Райкова, отново се е завърнал в бизнеса с жива плът, научи „Уикенд” от свои източници в ъндърграунда. Според думите им 50-годишния бандит се е утвърдил като неформален бос на ВИП проституцията в София.В „портфолиото” на Телбиза с предлагани момичета за консумация фигурирали над 20 известни красавици, голяма част от които са познати от реалити формати, готварски предавания, конкурси за красота и музикални тв канали.


„От няколко месеца Васил Телбизов и хората му закрилят ВИП проститутките в София и прибират част от парите им срещу закрила и „застраховка” срещу злополуки и проблеми с клиенти. Поръчките стават през телефона, но се приемат обаждания само чрез мобилното приложение „Уатс Ъп”. Най-евиното момиче е 1000 лева на нощ, но има и такива, за които прибират по 5 бона”, издава не без завист и навярно с цел донос конкурент на Васил Телбизов.
Според думите на конкурентен сутеньор, пазарджишкия мафиот е наследил в бизнеса с ВИП проституция организацията на Росен Чолов – Чолата, бивш съпруг на актрисата и моделка Ирена Милянкова. „Голяма част от бившите жрици на Чолата днес проституират за Телбиза. Той им

прибира между 30 и 40% от заработеното

в зависимост от конкретните уговорки с момичето. Негови хора ги разкарват по адреси из София с два джипа БМВ и с таксита, управлявани от доверени шофьори. Организацията разполага и със свой терен. Куриозът е, че тайният ВИП бардак се помещава досами популярния публичен дом „Париж” в софийския квартал „Гоце Делчев” – срещу църквата на Южния парк. На разстояние от 50 метра един от друг са най-евтиния и най-скъпия вертеп в София”, споделя запознат с бизнеса на компаньонките.
Според изчисленията му, организацията на Васил Телбизов печели около 300 000 лева месечно от проституция. Това превръщало бившия сводник на Златка Райкова в най-сериозния играч в сутеньорския бранш. „Даже Веско Контесата и Митко Русия не могат да се похвалят с подобни приходи”, категоричен е той.
Васил Телбизов излезе от затвора само преди година, след като през 2017-а бе осъден на 3 години затвор в Малта заради сутеньорство. За такова престъпление тамошното законодателство предвижда 10-годишни присъди. Нашият бандит обаче сключи сделка с прокуратурата, призна се за виновен и прекара само 20 месеца в тюрмата в Малта.
На острова Телбизов

управлявал бардак в столицата Ла Валета.

Той отговарял за намирането на клиенти и взимал половината от парите на 7 момичета. Жриците били от Молдова и Румъния. Единствената българка е Катя Кокинос, която била дясната ръка на Телбизов. Тя вербувала проститутките. Катя също беше осъдена на 3 години пандиз, но нейната съдба остава неясна.
Роденият в Пазарджик Васил Телбизов има километрично криминално досие. Той е една от легендите на бизнеса с нежна плът в България. През 2005 г. бе разследван от службите, че дава подкупи на полицай, който впоследствие беше съден заради участието му в групата за отвличане „Наглите”. Става въпрос за ченгето Йордан Костов. На 12 декември 2012 г. той привикал на паркинга пред стадион „Раковски” Васил Дамянов Телбизов, изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в затворническо общежитие „Казичане“.
„Имаш два варианта. Или ми даваш пари и си живееш като цар в пандиза или не ми даваш и ще бъдеш тормозен. Помисли си за отговора и ще се видим пак”, казал му Костов. След два месеца той извикал Телбизов директно в служебният си кабинет с конкретно предложение. „Подари ми кола и ще те оставя на работа на стадион „Раковски”. Затворникът по това време бил един облагодетелстваните да изтърпяват наказанието си навън. Трудел се като работник „поддръжка на стадиона” и в никакъв случай не искал да изгуби привилегията си. Дори има данни, че през съшия период когато е бил затворник е имал и действащ бардак в центъра на София, на столичния пл. „Гарибалди“.
В периода 2003-2005 Телбизов бе в предварителния арест в Пазарджик по обвинение за сводничество във Франция, заради което през 2005 г. е осъден на 5 години затвор. От Пазарджик го местят в Софийския централен затвор, а по-късно в затворническото общежитие в Казичене. Като затворник от октомври 2005 започва работа на стадион „Раковски” в столицата, където остава до март 2006 г.
Васил Телбизов беше разследван и като заподозрян за

убийството на сестрите Белнейски

в Пазарджик. Подозренията срещу него обаче отпаднаха  тъй като по друго обвинение срещу него – за пране на пари, повдигнато през октомври 2005, до края на март 2006  е бил под постоянно наблюдение – пряко следене, подслушване на телефона му и видео наблюдение. Всички използвани по случая СРС-та, назначени от ДОТИ и ДОИ, са приложени към делото му за сводничество и нямало данни дори да е засичан около сестри Белнейски.
По едно от делата срещу Васил Телбизов за сводничество фигурираше и името на Златка Райкова като едно от момичетата, работещи за него в Холандия. Знойната блондинка е първото гадже на Телбиза, с когото са съграждани. Златка, която днес е щастливо омъжена за Благо Георгиев и наскоро роди дете от него, никога не е признавала, че е работила като проститутка за първото си гадже.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.