Касапинът от Галиче изпълнявал мръсни поръчки на Ценко Чоков!

0

Село Галиче отдавна има запазено място в пресата покрай своя бивш кмет – скандалния бизнесмен и настоящ пандизчия Ценко Чоков, осъден на четири години и половина за отвличане, побой и палеж на кола. През нощта на 11 януари обаче жителите му осъмнаха с новината за жестокото убийство на красивата Андреа Руменова. Момичето бе отрито от свой първи братовчед с прерязано гърло, пребито и изнасилено в двора на бащината си къща. Гледката била наистина потресаваща…

Часове след трагедията полицаите заловиха братовчедите Аксел и Десислав Олекови, за които предварително се знаело, че макар и тийнейджъри, имат тлъсти съдебни досиета. Показанията им били противоречиви, нямали алиби за нощта на убийството и дори споделили, че не се познават с Андреа, което не било вярно, защото според жители на ромската махала там всеки се знаел с всеки.
Според източници от разследването вероятно  „касапинът” е събирал предварително информация за жертвата си, дори да е знаел, че е взела 320 лева от татко си. Той често й пращал финансова помощ от Англия, където работел от години. Красавицата имала и сериозен приятел – футболист от Бяла Слатина. Не се интересувала от дрога и алкохол, за разлика от братовчедите, които давали мило и драго, за да се сдобият със средтва за амфетамини и пико.


Извергът Аксел, който изнасили брутално и закла Андреа, не може да чете и да пише.

Не успял да завърши дори първи клас, защото не го свъртало да седи мирен на чина и не схващал какво разказват педагозите. За сметка на това се усъвършенствал в областта на дребните далавери. Учили го предимно батковци от улицата. Като начало „бръмчал” по дворовете на хората от Галиче – каквото му харесало, прибирал в джоба или в чувал. После поделял плячката с когото трябва.


Половият му живот започнал също рано, но това било обичайно за жителите на ромската махала. Нямал гадже, но определено харесвал жените, въпреки че преди 3 години местни го вижали да блудства и със селскостопански животни. Преди години заедно с братовчед му Десислав пък пребили с камъни местния клошар – Младен Мухляшки.


„Не щем в Галиче цялата фамилия Олекови. Публична тайна е с какво се занимават. Вечно са като дрогирани, неадекватни, агресивни. В чиято къща влязат, беля става. Нахални са, защото доскоро се ползваха с протекциите на бившия кмет Ценко Чоков. Къщата, където сега живее Аксел, бе опакована с предизборните плакати на Ценко. Цялата бе облепена с лика му. Сега е останал един плакат само, може и него да го махнат. Като осъдиха кмета, ромчетата се разграничиха от него, ама само на думи. Не ги е страх от нищо. Разминали са им се доста бели. Явно се надяват и убийството на Андреа да им се размине.


Аксел вече е направил самопризнания. Дори е завел ченгетата на мястото, където е скрил ножа. Разказал е как е влязъл през прозореца, как самата Андреа му отворила, защото го познала… Това са смекчаващи вината обстоятелства. Вероятно съдът ще ги вземе предвид. Никой в селото не вярва, че ще лежи до живот. Най-много да му дадат 10 години. А може да го изкарат и невменяем. Всички сме наясно с българското правосъдие. За камъните, с които заедно с братовчед му потрошиха главата на клошаря, не бяха съдени, а трябваше. За дребните кражби също – викат ги в полицията, разпитват ги и след ден пускат. После как няма да вирят носове и да псуват по обикновените хора, които едва свързват финансово месеците?! Не искаме такива чудовища тук. Буквите не познава, а върти ножа като касапин с 20-годишен стаж”, разказва жителка от селото, пожелала анонимност от страх, че ако разкрие лицето си и името си, ще бъде наказана от циганите.


Хората в Галиче са настръхнали  и смятат да съберат подписка, в която да се настоява за изселването на фамилията на убиеца далече от Врачанско. Сегашният кмет Страхил Стоянов, за да успокои напрежението, обеща да сложи камери във всички възлови места по улиците, че да може 24 часа в денонощието да се следи за спокойствието на жителите.  Съучениците на Андреа Руменова са категорични, че убиецът трябва да получи доживотна присъда за извършеното. Преди време тя споделила, че се страхува да живее сама. Поради тази причина често преспивала при свои роднини, които я обичали и обгрижвали като родна дъщеря. Братовчед й, който намерил трупа, също държал на нея.


„Нещо трябва да се направи в Галиче, а в другите врачански села, защото положението излиза извън контрол. Много нахални станаха братята роми. На места вземат превес над българите. Законът ги пази – за тях няма последствия. Аксел има няколко престъпления зад гърба си, не учи, не работи, а си купува дрехи и обувки. Ако някой търси дрога, той знае как да му я намери. И други неща знае. Примерно, ако ви трябва жена, и жена може да ви намери. Познава се с всякакви хора. Много добре е знаел, че момичето получава пари от баща си. Постъпил е като звяр. Роднините му го защитават – трудно детство имал… Че другите хлапета да не са живели на широка нога?! Деца с родители в чужбина много – над два милиона са зад граница. Нито Олекови са първите, нито последните.


Говори се, че е вече е преместен в ареста във Враца. Дано му лепнат строга присъда, защото пуснат ли го на свобода, ще почне да бие и безчинства – това е правил винаги. Тук е недосегаем. На времето изпълняваше всякакви поръчки на Чоков, беше като момче за всичко. Как да му нямаме страх?!”, разкрива друг жител на Галиче.
Носи се слух, че 17-годишният ром едва ли е могъл да пререже сам гърлото на жертвата си, която очевидно се е съпротивлявала и  правила опит да влезе в телефонен контакт с братовчед си. Вероятно е имал помощник и в ролята на такъв е влязъл неговият братовчед. Официално от полицията казват, че няма данни за съучастник. Очевидно Аксел е решил сам да опере пешкира, за да спаси роднината си. Такава е и версията на майката на Андреа – Борислава Гешова. Тя се надява на справедлив съдебен процес и строг затвор. Подобно е мнението и на другите роднини на трагично загиналата 18-годишна ученичка.


Същевременно полицията започна специализирана акция в Галиче. Тя е насочена срещу битовата престъпност като цяло. Проверяват се лица с криминални прояви, както и нарушители на обществения ред без съдебни досиета. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство. Ако бъде признат за виновен, извършителят на зверското убийство би следвало да лежи от 10 до 20 години в затвора, но заради ненавършеното пълнолетие може да се размине с много по-лека присъда, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.