Вдовицата на Весо Дебелия инвестира в исторически парк за 250 милиона!

2

Вдовицата на Весо Дебелия инвестира в исторически парк за 250 милиона

 Крупна бизнес дама се оказа вдовицата на разстреляния Веселин Стоименов, известен като финансист на ВИС -2 Стефка Стоименова. Тя е един от акционерите в мащабния проект „Исторически парк” до Варна, показа проверка на „Галерия”. Там тя е партньор с Ивелин Михайлов, който е двигателят на изграждането му. Инвестицията се оценяват 250 на милиона, но още на етап строеж. Идеята е до Варна да изникне огромен атракцион, който показва различни епохи от развитието на света.  Наскоро в интернет се появи видео, в което Ивелин Михайлов се снима с телефон в клип и  се показва със Стефка Стоименова, която е акционер в скандалния проект.

Двамата го защитават от атаки в медиите, в които собственик е Иво Прокопиев. Става ясно, че комисията за финансов надзор и прокуратурата правят проверки на общата им фирма. Досега обаче не беше известна връзката на Стефка Стоименова с изграждането на най-мащабния парк в страната Оказа се, че двамата с Ивелин Михайлов са пътували да Япония  да черпят опит в подобни начинания. Стефка Стоименова и Михайлов са  в съвета на директорите и на друга фирма, която предлага туристически услуги и е със седалище в Бургас

Весо Дебелия е бил висш мениджър в групировката на Георги Илиев Той беше убит точно преди четири години на седми януари 2016 година. Стоименов е надупчен с цял пълнител от Макаров във входа на кооперацията в комплекс „Макси” в София. Убиецът го чакал на входа, след това побягнал към „Симеоновско шосе” и избягал с колата си. Автомобилът беше намерен опожарен на следващия ден. Мафиотското убийство още не е разкрито.  Въпреки че разследващите имаха няколко версии, най-вероятното предположение беше за чужди пари, които Стоименов управлява от името на други хора. След смъртта на бизнесмена го наследи вдовицата му Стефка, която успя да запази голяма част от доходите си.

2 Коментара
  1. Николай Стоименов казва

    Наследи го но не харчи много дълго време.Господ забавя но не забравя ,всеки си плаща греховете рано или късно

  2. Николинка казва

    Как е починала през 2022 г?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.