Убитата Андреа съседка на подсъдим с Ценко Чоков

0

 Общински съветник и подсъдим заедно с Ценко Чоков е съсед на 18-годишната Андреа която беше зверски заклана и  изнасилена във врачанското село Галиче.

Негов комшия е жестокият убиец. Аверът на Чоков е Касъм Касъмов – тартор на ромската махала, където се е разиграла трагедията в съботната вечер.

 18-годишни Аксел Олеков и братовчед му Десислав нахлули в къщата на Андрея. Той бил влюбен в нея, но тя не отговарял на чувствата му. Вечерта в събота Аксел бил дрогиран, пише Галерия. Поискал от Андрей да правят секс, обиждал приятеля й, който по това време бил в Горна Оряховица, където учи. Тя му отказала, тогава младежът откачил, нахвърлил се върху Андрея и се опитал да я изнасили. Тя се съпротивлявала и тогава той я заклал и се гавтил с трупа.

Никой от съседите, включително общински съветник Касъм Касъмов не е чул нищо подозрително. На следващия ден той се появи в една от националните телевизии и възмутено заяви, че семейството на убиеца ще бъде изселено с подписка.

Касъм Касъмов беше арестуван като член на бандата на Ценко Чоков през 2016 година.  Чоков го осъдиха на първа инстанция на четири години и половина затвор, а Касъмов беше оправдан.

Сега делото е на втора инстанция в Специализирания наказателен съд.

Двамата са близки от няколко години, разказват местните. Преди това били във война, събрала ги любовта към парите. фамилията накъсан в контролира все по разрастващи се в ромската махала,  която била инструктирана да гласува за Ценко Чоков на изборите през 2015 година.

Родата на убиеца Аксел също бил агитирано да пусне правилната бюлетина. Касъмов и Чоко сега са колеги като общински съветници в Бяла Слатина от една листа на Коалиция „Новото време”, която няма нищо общо с едноименната партия пръкнала се след разпада на НДСВ в недалечното минало.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.