Жоро Шопа ще бъде съден, но никой не знае къде се крие

0

Георги Семерджиев – Жоро Шопа ще бъде съден по процеса срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. Поне според делото, което е внесено в специализирания наказателен съд пише „Галерия”.

Прокуратурата приключи разследването в края на декември 2019 година. Лаконично беше съобщено че Ветко и Маринела Арабаджиеви ще бъдат съдени за данъчни престъпления и пране на пари, синът им Вълчо само за пране на пари. Освен тях има още трима души в групата – две от неизвестните са Елена Караянева и Ромелия Кирилова, които са счетоводителки и висши служители в холдинга. Последният в престъпната група е Жоро Шопа, който бил помагач на бизнесмените да спестяват данъци. Според обвинението на прокуратурата чак сега ще бъде насрочена дата за делото.

Георги Семерджиев единствен от всички е в чужбина.  Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани. Синът им и двете служителки са на свобода под гаранция.

Голямата въпросителна е защо Жоро Шопа още не екстрадиран.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха издирвани от Интерпол повече от шест месеца – от септември 2018-а до март 2019 година. Арестуваха ги в къщата на Жоро Шопа до Барселона. Жоро Шопа беше обвинен задочно, че е укрил бизнесмените. Разследването беше в районната прокуратура. Въпреки издадената европейска заповед,  Георги Семерджиев не беше доведен у нас. След това бе издадена нова заповед вече от специализираната прокуратура и до днес обаче остава мистерия къде е столичният плейбой.

Със сигурност не е в България, но не се знае дали е в Испания, увери източника на „Галерия”

В ъндърграунда  вече се говори, че шопът трайно е изчезнали и се покрил заради новите обвинения.

 Той е свързан със семейство Арабаджиеви покрай децата им. Вълчо Арабаджиев и синът на Жоро Шопа Лоренцо бях съдружници. Самият Семерджиев кумува на сватбата на дъщерята на Арабаджиеви Александра и сина на Миню Стайков Стайко през 2012 година.

Жоро не е от хората, които така лесно ще бъдат подведени под отговорност, досега не е попадал в такава ситуация каза негов познат пожелал анонимност.  Шопа е известен като един от най-близките хора на кокаиновия крал Евелин Банев-Брендо в  близкото минало.  Има хотели, ресторанти и казина. Роден и израснал в Тополовград както и Брендо. Има двама братя, които са по-големи от него. През 2014 година Жоро Шопа беше мишена на атентат. Наемник го издебна до хотела му в квартал Лозенец и стреля по него. Семерджиев беше ранен,но  оцеля. Разследващите обявиха през 2015-та че зад атентата стои групата на Мила Георгиева и синът й Мартин Джито, но това не се доказа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.