Племенник на Киро Японеца в бандата на малкия Йоско

0

 Племенник на Киро Японеца е участник в зловещата банда ръководена от Иван Йосифов, син на Йоско Костинбродския и от Петко Стоянов-Пендака, пише в новия си брой в „Галерия”.  

 Един от подсъдимите по делото е Сотир Петров. Той е брат на Георги Петров – Йончо.  И двамата са племенници на Кирил Киров – Японеца, но са в жестока война.

Майка им е сестра на Властелина на квартал Факултета

 През 2018 година ГДБОП удари поредната банда, в която участва Иван Йосифов, известен като Малкия Йоско. Част от тарторите бяха задържани на връх Шипка, където планирали престъпленията си. Обвиненията бяха от разпространение на наркотици до подготовка за убийство на двама прокурори и двама полицаи. Гангстерите бяха най-мощната тогава групировка в София и областта. Оказва се, че един от тях е стар познайник на полицията. През 2002 година Сотир Петров простреля таксиметров шофьор до хотел Родина в София след засечка на пътя. Гръмнал го в слабините и избягал. Предал се на следващия ден. Тогава обаче той и брат му Йончо още са в добри отношения. Скандалите между тях избухнаха през 2006-а година заради бизнес и пари. Валяха взаимни обвинения, че са наркодилъри. Стигна се дотам, че през 2015 година валяха и куршуми след бой по улиците и тормоз от страна на Киро Японеца и синовете му. Над 500 души от махалата се изсипаха на протест пред имението му.

 Тогава Йончо и баджанакът му Мартин бяха в множеството. А последният извади пистолет и стреля по един от синовете на Японеца, когато го видя да се прибира вкъщи. Йончо беше обвинен като подбудител, но го оправдаха. Мартин получи затвор от 9 години. След повече от година в ареста, братът на Йончо се е съгласил да се споразумее с прокуратурата и да го пуснат. Досега твърдеше, че е натопен от свидетеля Николай Лазаров, който също беше прострелян заради наркотици.  Петров бил пришит към групата и не бил върши престъпления. Бащата на лидера на групата Йоско Костинбродския  беше съден за опит за убийство на Киро Японеца през 2003 година. Тогава босът беше прострелян в Мерцедеса си от моторист. Обвиниха Йоско 10 години след стрелбата заедно с дясната му ръка Иво Богьовеца. Делото срещу Йоско мина задочно, защото той избяга  през 2014 година, след като го пуснаха за малко от ареста. Въпреки това го оправдаха за стрелбата

 По време на делото Киро Японеца твърдеше, че не са го предупредили за поръчката да бъде убит. При всяка възможност уличаваше племенника си  Георги Петров Йончо и брат му, че се занимават незаконни дейности. Оказа се, че в същото време синът на душманина му Иван Йосифов се е съюзил с друг негов враг племенника Сотир Петров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.