Кървавата Мила и Универсалния – бизнес партньори с Людмил Стайков и Марио Николов! Разследват афера на квартета за 45 милиона евро!

0

Иван Универсалния Кървавата Мила са имали общ бизнес с Людмил Стойков и Марио Николов показва проверка на „Галерия”.

Информацията е от дело на фирма от град Попово, която се занимава с производство на колбаси. Данъчна ревизия показала, че много от фактурите са фиктивни. 12 от тях са издадени от „Ви Ем Корпорейшън”. Фирмата  е от София, а  собственик и клошарят Валери Петров.

„Ви Ем Корпорейшън” се разследваше от Румъния заради афера за 45 милиона евро за доставка на храни за бедни там. Румънските прокурори доказаха, че дружеството се контролира от Мила Георгиева и бившия и партньор Иван Танев-Универсалния. Сега и двамата са подсъдими задочно в Букурещ за огромната далавера. От делото по фирмата в Попово срещу данъчните става ясно че един от доставчиците им „Ви Ем Корпорейшън” на Мила и Универсалния имала договор с „Еврофриго” през 2010 и 2011 година. Ползвали са хладилни складове под наем там, за да съхраняват месо. Дали е ставало само по документи не е ясно, но договорът за наем между двете фирми е представен по делото.

По онова време е извършена и сделката на  „Ви Ем Корпорейшън” с румънската държава. „Еврофриго” в този период е Акционерно дружество,  а сред собствениците на акции са Марио Николов и Людмил Стойков. Същото бе уличено в източване на 7,5  милиона евро по програмата САПАРД. След скандала Людмил Стойков беше съден за пране на пари, но го оправдаха. Марио Николов още е подсъдим по друго дело свързано със старата афера. Оказва се, че фирмата им е развивала добри бизнес отношения и с контролираната от Мила Георгиева и Иван Танев „Ви Ем Корпорейшън”,  за което са ползвали подставеното лице Валери Петров. Същото дружество е обявено в несъстоятелност през ноември, показва проверка на „Галерия”.  Дължи милиони на НАП, издавали се фиктивни фактури за много действащи фирми, а с тях те са си приспадани ДДС и не са го плащали в хазната. Малко след договора на „Ви Ем Корпорейшън” фирмата на Николов и Стойков и след сключване на сделка с Румъния ГДБОП  разби бандата на Мила  Георгиева за данъчни престъпления. Тогава партньорът й Иван Танев Универсалния успя да избяга и оттогава е в Дубай. Издирваха го с Интерпол, но не го хванаха. Наскоро снимката му мистериозно изчезна от страницата на международната полицейска организация, но няма данни да е заловен.

Мила Георгиева беше арестувана още веднъж през 2015 година заради поръчкови убийства, наркотици, палежи и други престъпления. Тя и Иван Танев са в жесток конфликт който не е тайна за службите за сигурност. След разбиването на схемата им за данъчни измами Танев  успява да се измъкне с голяма част от плячката през годините. По делото в Румъния той се опита да стане защитен свидетел,но не се получи. Аферистът има ключова роля в далаверата с храни за бедни, както и Мила Георгиева. Заедно с тях е подсъдим и син на бивш депутат от Румъния. Очаква се скоро те да получат големи присъди, но едва ли ще лежат в затвора там, твърдят запознати с процедурите. По същия начин в Румъния беше осъден на 10 години Евелин Банев-Брендо за наркотрафик, но така и не го екстрадираха а той успя да избяга.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.