Николай Банев се къпе с дрехи в затвора, за да не го изнасилят!

0

Николай Банев не смее да се съблече в банята и се къпе с дрехи от страх да не бъде изнасилен. Това обясниха през „Уикенд” хора от затворническата администрация.

Някогашният владетел на „Русалка” до преди някоя и друга седмица се изживявал като баровец зад решетките, на комуто се угаждат всевъзможни прищевки – баня само за него, храна от ресторант и други екстри. Това обаче е минало. Сега Банев е отритнат от обитателите на Централния софийски затвор, а причината е, че вече е разобличен като мошеник.

„На лъжата краката са къси, тази поговорка явно е известна на цяла България с изключение на Николай Банев” – продължават източниците ни.


Още в първите дни след като беше прехвърлен в затвора от следствената килия, където пропищя, че е нетърпима мизерия, той се сдушил с реномирани имена от крими хрониките. Пред тях разтягал локуми, че има влияние в политиката и в съдебната система. Бил близък с депутати, управници, кметове, общинари, министри – бивши и настоящи, а най-вече с прокурори и съдии, на които от позицията на бизнесмен с години давал щедри рушвети. (Не че част от това не е вярно, известни са имената на бивши депутати от БСП, които всеки месец лично притичвали до офиса на фонда му на столичния бул. „Ж. Кюри”, за да се разпишат за заплата!).


От позицията си на голям авторитет пред кой ли не Банев обещавал, че ще намали присъдите, ще издейства отпуски за новия си приятелски кръг и т.н
. Освен това разтворил и „сергията” и предлагал свои имоти за продан, като обещавал тлъст комисион, ако пандизчиите му помогнат да се отърве от тях, за да не бъдат разкрити и прибрани от Комисията по конфискациите.


В пандиза повярвали на фантасмагориите на бизнесмена, доскоро титулуван и като олигарх. Започнали да му помагат – закриляли го, пуснали контактите си извън затвора, за да му намерят купувачи в спешната разпродажба на имоти. Накрая обаче се оказало, че Банев отдавна няма приятели в съда и прокуратурата, а и тези, които е имал, вече не искали да свързват имената си с неговото. Освен това и обещанията му за големи пари от посредничеството в имотните сделки бързо се оказали вятър и мъгла. Така видният комсомолски ръководител и радетел за влизане на България в Евразия изпаднал в пълна изолация.


Разобличен като патологичен лъжец от доскорошните му другари, той бил оставен сам да се спасява в затвора. И последствията са налице.
Николай Банев вече дели килия с още петима роми. Тези господа обаче не били никак сговорчиви, а Банев умирал от страх, че някой от закоравелите обитатели на пандиза ще му посегне и, не дай си Боже, ще го изнасили. По тази причина ходил до банята с дрехите си и през тях се замивал, разкриват паднизчии.


Затворниците обаче далеч не са първите, попаднали в капана на митомана. По същия начин през годините той е измамил: притежателите на приватизационни книжки, които ги вкарват в неговия фонд,  работниците и  служителите, на които не е платил заплати, охранителни фирми и кой ли още не. Мамил е цинично дори и бившите си жени. Да не говорим пък за адвокати, които споделят, че имат да вземат от него колосални суми.
В затвора вече вървят залози колко години ще отнесе Банев за това, че наряза на скрап най-печелившите предприятия на България. Повечето пандизчии, които поради естеството на биографиите си, са наясно със закона, прогнозирали не по-малко от 15 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.