„Розовото дело”пред провал: Гълъбин Боевски плашил платени жрици да не пеят пред съда

0

Три проститутки, продавали ласки в бар „Скандал”, бивша собственост на Гълъбин Боевски, са били заплашвани да оттеглят първоначалните си показания пред прокуратурата по т.нар. „розово дело”, свързано с олимпийския и световен шампион по вдигане на тежести, разкри пред „Уикенд” източник от Темида.

„Пеперудките” останали с подрязани крила след респектиране от столични мутри, приближени до шеф по сигурността в голяма застрахователна компания. Неофициалната работа на застрахователя била да поддържа връзки с автокрадци в цяла България с цел връщане на откраднати коли. Според оперативна информация биячите били изпратени от Боевски именно чрез посредничеството на застрахователния бос в края на юни 2019-а, малко преди щангистът и наркомуле да се яви лично в Специализирания наказателен съд и даде показания по аферата с бар „Скандал”.
Пред магистратите Гълъбин обяснил, че нямал никаква идея за вихрещатата се в бара му проституция. Причината – по това време търкал наровете в бразилския затвор, затова чрез адвокати прехвърлил своите дялове в локала на партньора си Валери Попов.
В края на октомври 2011-а щангистът бе спипан на летище на „Гарульос” в Сао Паоло, Бразилия, с 9 килограма висококачествен кокаин.

След няколко месеца в ареста нашенецът изненадващо бе освободен и експулсиран в България ,въпреки присъдата от 9 години и 4 месеца затвор, потвърдена от две инстанции в Бразилия.
По „розовото дело” беше разпитана и съпругата му – Красимира Боевска. Тя пък се измъкнала, че за двете си посещения в бардака не видяла нито едно момиче да прави секс за пари. Според наши източници в МВР, заплашваните да мълчат девойки са Десислава Анастасова, Ралица Т. и Аделина Наскова. Именно на техните показания се градеше цялата обвинителна теза на прокуратурата, че в заведението на щангиста в столичния хотел „Шератон” се разменяли пари срещу секс.


Ралица Т. обяснила пред магистратите, че разпитващите я полицаи писали каквото сами поискат. Десислава Анастасова направо отрекла бара да е бил бардак. „Пеперудката” все пак признала, че правила секс за пари само веднъж, при това по нейно решение. Третата жрица на любовта – Аделина, развила версия, че посещавала стаите в хотела на клиенти на „Скандал”, но само, за да им взима парите за изпития алкохол. На база на тези показания, както и на факта, че всичките специални разузнавателни средства се оказаха незаконни, процесът се очертава да завърши с крах за прокуратурата.


На 31 януари 2013 г., докато Боевски все още се намираше в бразилски затвор, антимафиоти от ГДБОП удариха бардака му и арестуваха петима човека – Валери Попов, Цветан Тиманов, Стефан Марев, Георги Андреев и Гергана Лазарова.


Според прокуратурата момичетата в бордея обслужвали основно чужденци за по 800 евро на вечер. Клубът се радвал на много големи печалби, поради което срещу задържаните бяха започнати и данъчни проверки за укрити доходи. Само час секс с момиче от клуба струвал 200 евро. В цената обаче не влизали допълнителните екстри като шампанско, масажи и еротични танци. С тях сумата можела да скочи до 300-400 евро за 60 минути.


Официално девойките били представяни като масажистки, тъй като към клуба имало и масажно студио с джакузи. Оказало се, обаче, че това е просто прикритие за секс услугите. Когато някой чужденец проявявал похотлив интерес към определена мацка, получавал оферта, че може да получи повече от масаж. Ченгета твърдяха, че освен секс услуги, проститутки предлагали на клиентите и кокаин. Белият прах вървял между 120 и 140 лв. на грам.
Наркотикът се осигурявал от Валери Попов, който пък го взимал от Гълъбин Боевски. Месечните приходи от престъпната дейност на групата били около 200 000 евро сумарно от продажбата на дрога и секс.


Прокуратурата привлече като свидетел и 31-годишна жена от Пазарджик, регистрирана за проституция в България и Холандия. Тя не беше тикната в ареста, тъй като била майка на тримесечно бебе. Нейната роля в бандата била да набира момичетата. Разследващи твърдяха, че освен да вербува девойки, пазарджиклийката изнасяла „труженички” за работа в чужбина.
Веднага след акцията спецченгетата разкриха, че срещу бар „Скандал” са се водели три разработки. В обвинителния акт пише, че след задържането на Гълъбин Боевски в Бразилия, ръководството на бардака било поето от Валери Попов. Няколко месеца преди арестите бизнесменът започнал да се оттегля в сянка и продал дела си от общата фирма с щангиста. Купувач на половината от капитала на „Скандал ВИП” ООД станала съпругата му Ива Иванова, която е собственик и до ден-днешен.


Разследващите твърдяха, че след смяната на собствеността ежедневната организация на бардака била поета от останалите арестувани при акцията на ГДБОП. По това дело трикратният европейски шампион (1999, 2002 и 2003), двукратен световен шампион (1999, 2001) и олимпийски шампион от летните игри в Сидни през 2000 г. тежкоатлет от Кнежа се размина без обвинение.
В края на 2016 г. аверът му Валери Попов беше погнат от Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Срещу разследвания като тартор на банда за сводничество бе започнато дело в Благоевград с искане за конфискация в полза на държавата на къща и магазин на обща стойност 286 234 лева. След щателно разследване в сътрудничество с криминалисти и прокуратура КОНПИ установила, че парите, с които са закупени въпросните имоти, са изкарани от престъпна дейност. Попов притежава и редица търговски обекти, апартаменти и други имоти в София, които обаче са придобити по законен път чрез друг легален бизнес. Срещу него бе повдигнато и обвинение за умишлено неплащане на данъци.


Бардакът на Гълъбин Боевски работеше от 2006 г.
Тогава щангистът стана собственик в сянка на стриптийз бара в „Шератон” чрез фирма бушон, след като го купил от бившия евродепутат Слави Бинев. Тогава заведението се казваше „Ейнджълс”. През 2009 г. Гълъбин спрял да се крие зад поставени лица и официално поел заведението чрез дружеството „Скандал ВИП”, регистрирано същата година. Във фирмата Боевски бе съдружник с 50% от капитала заедно с 34-годишната Ива Иванова. Така бар „Ейнджълс” получил името „Скандал”. През същата година „Скандал ВИП” декларира и нетни приходи от 10 000 лв., което е в пъти по-малко от реалната печалба, обясниха от държавното  обвинение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.