Васко Нинов пак се върна в наркобизнеса, консултирал сърби и турци, които искат да купуват бело

0


Скандално пуснатият преди 2 години на свобода от затвора в Гърция трафикант на наркотици Васил Нинов отново се е върнал в бизнеса с кокаин, гласи слух в столичния ъндърграунд. Ако се вярва на мълвата, в момента Нинов бил консултант на няколко лица със сериозен бизнес в Сърбия и Турция, които имали интерес към сделки с кокаин. Както е известно, дрогата продължава да бъде генератор на колосални печалби и да изкушава дори баровци с легален бизнес да направят бързо някой и друг милион, пише Уикенд.Така на хоризонта отново се появява Васил Нинов в ролята си на посредник. Именно той свързва сръбски и турски милионери с наркодепата. Бившият хотелиер имал до ден днешен отлични контакти с наркобарони от Венецуела и Бразилия. Това се дължало най вече на факта, че по време на над 6-годишния си престой в пандиза до Солун, Нинов нито веднъж не е издал хората, от които преди 8 години беше купил 36 килограма кокаин. Именно заради тази сделка той получи доживотна присъда в южната ни съседка.
През есента на 2018 г. известния хотелиер беше пуснат от затвора в Гърция  и се прибра тихомълком в родината. Бизнесменът беше задържан с дрогата на 10 юли2012 г. на път за България. При подобни случаи е практика да се образува разследване срещу трафиканта и в страната получател на дрогата, дори и когато тя физически не е влязла. Разработка е трябвало да бъде стартирана и в ГДБОП, тъй като се касае за голямо количество наркотик. Това обаче не е станало нито преди 8 години, нито сега, когато вече Нинов си е тук. Неофициално се твърди, че пасивността на спецченгетата по темата е заради висш полицай, който покровителствал хотелиера. Същото ченге е замесено и в канали за трафик на кокаин и сега му помагал в престъпните контакти със сръбската и турската мафия.


Преди 8 години гръцки ченгета съвместно със служители на щатската ДЕА  хванаха Нинов с 36,4 килограма кокаин, скрити в личният му автомобил на път за България. Сексапилна родна блондинка, агентка на американската служба за борба с наркотиците ДЕА стоеше в дъното на ареста му.   Информацията за мистериозна жена покрай аферата с легендарния собственик на хотела „Родина” изплува и по време на процеса срещу нашенеца в Гърция. От документи от полицията на южната ни съседка стана ясно, че каналът е бил следен в продължение на 4 месеца от агенти на ДЕА. По време на контролирана среща в хотел в Солун между испанец, португалец и Нинов, е присъствала и въпросната жена. Тя е била там с препоръката на испанеца, който твърдял, че дамата проявявала интерес към покупката на хотел „Родина”.

Жената обяснила на перфектен испански и английски, че ще плати баснословна цена за хотела в София.  Малко след това, според адвокатите на Нинов, в неговите ръце и тези на придружаващият го управител на хотела Константин Георгиев се озовават две чанти с общо 36,4 кг. кокаин. Българите ги мятат в багажника на автомобила на Нинов и отпрашват за България.  В координирана полицейска акция по същото време, когато на ръцете на Нинов се слагат белезници, бе обискиран и автомобила на испанеца и португалеца, паркиран пред централен хотел в Солун. Полицията намери в него 127 пакета с общо 131,584 кг кокаин.  Иззетият при акцията наркотик бе оценен на 15 млн. евро. Установено беше, че дрогата идва от Латинска Америка и е предназначена за гръцкия и български пазар.
Малко след арестът на Васил Нинов стана ясно, че щатската ДЕА е следила пратка, пристигнала с контейнер на пристанището в Солун от Латинска Америка, а групата от получатели била постоянно записвана повече от 4 дни. Тайнствената дама, която се оказва агентка на ДЕА, изчезва в деня на ареста на Нинов. Информацията за нея липсва в кориците по делото, а самата тя никога не е била издирвана от гръцката полиция. По време на едногодишното разследване на гръцките служби преди произнасянето на първата присъда доживотен затвор, Нинов нито веднъж не призна, че дрогата е негова. Той упорито твърдеше, че изобщо не е знаел за нея.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.