Двама полицаи ще лежат в пандиза по 6 години за грабеж и рекет

0

Пловдивският апелативен съд потвърди 6-годишните присъди, постановени от Окръжния съд под тепетата, срещу двамата полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, съобщава Дир.бг.

Униформеният от Охранителна полиция и разузнавачът от сектор „Криминална полиция“ обжалваха наложеното им наказание от окръжните магистрати и делото се гледа преди месец и половина на втора инстанция.

Двамата са признати за виновни за това, че на 27 май 2017 година в Пловдив са извършили грабеж на микробус „Фолксваген“ на стойност 8 000 лева, натоварен с 37 500 кутии маркови цигари на обща стойност 281 250 лева.

Цигарите и бусът били собственост на търговеца Еркан Хаков от Пловдив. Грабежът беше извършен в складова база на Кукленско шосе, но двамата служители на реда бяха задържани.

Модев има наложено наказание от една година затвор и за това, че не е съхранявал правилно служебното си оръжие, както и боеприпасите за него – 8 бойни пистолетни патрони и 8 стоп патрони, като не е взел необходимите мерки за сигурност и ги е държал извън метална каса.

Припомняме, че Модев бе обвинен и в съучастие с бившия шеф на РУ Раковски Георги Илиев, който също беше арестуван с други двама негови подчинени през април миналата година, тъй като рекетирал за подкуп от 20 000 лева търговеца на цигари без бандерол от „Столипиново“ Метин Мустафа. Бившият разузнавач от Криминална полиция Петър Атанасов получи присъда само за грабежа.

Според съда двамата са извършили грабежа, което е доказано от показанията на свидетелите и записите на охранителни камери.

Решението на Апелативен съд може да бъде обжалвано и протестирано Върховения касационен съд в петнадесетдневен срок.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.