Пиян гамен гази с колата си охрана и посетители пред заведение

0

Пътната обстановка в страната е нормална към момента, очаква се по-засилен трафик следобед. Очаква се засилен трафик в района на Благоевград. На място екипи ще регулират автомобилите при нужда. Пътищата са проходими и почистени в цялата страна. Това заяви на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

Ограниченията остават за товарни автомобили над 12 т в Троянския проход. „Водачите трябва да знаят, че проверките за алкохол са засилени с днешния ден“, каза още той и допълни, че ще се следи и за висока скорост. „От 18ч. вчера до тази сутрин са станали 7 ПТП. В новогодишната нощ няма загинали на пътя. Въпреки това има инциденти след употреба на алкохол.

23-годишен, седнал зад волана с1.82 алкохол в кръвта, се е преобърнал край Хисаря. Младежът е бил ранен и откаран в болница. Друг водач, също употребил алкохол над 1.7, е катастрофирал в Хасково.

Над 50 пияни водачи зад волана са хванати през последното денонощие“, допълни инсп. Близнаков. Сред другите пътни инциденти от новогодишната нощ е и блъснат пешеходец в района на „Орлов мост“.

„Над 2300 са административни мерки са наложени през празничните дни. Повечето от произшествията за денонощието са станали в следствие на употреба на алкохол“, разкри още инспекторът от „Пътна полиция“. „Преди няколко часа е имало и спречкване между охрана и посетители на столично заведение. Вследствие на спречкването един от клиентите е седнал пиян зад волана и е блъснал двама охранители и други четирима пред заведението. Над 0.5 е отчел дрегерът. Инцидентът е от 6 часа сутринта. Уточнява се дали охранителите са били блъснати умишлено“, завърши инспектор Лъчезар Близнаков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.