Наско Гаргата заля София с фалшиво „Пико”, сделките стават на паркинг на столичния булевард „България”

0

Съденият за продажба на наркотици Атанас Георгиев-Гаргата е пуснал на пазара огромно фалшиво количество от синтетичната дрога „пико”, научи „Уикенд” от столични полицаи. Гаргата заедно с дясната си ръка и шеф на охраната му Кристиян всеки ден около 19 ч. вечерта на паркинга пред магазин „Билла” на столичния булевард „България” раздавали от пикото менте на дилъри. На същото място прибирали и оборотите от предишния ден.За първи път в България „пико” се появява през 2009 г. Това е синтетичен наркотик, метамфетамин, който се извлича от ефедрин и червен фосфор. Веществото е под формата на кристали, най-често едри като сол, с много бледосив цвят. „Пико” започва да действа между третата и петата минута и рязко вдига кръвното налягане.  В нормални дози влияе подобно на „LSD”, но без да причинява халюцинации. Приет в по-високи дози наподобява действието на амфетамините – води до превъзбуда, енергичност, бодрост, самоувереност, прилив на сила, бързина и точност на ума, висока инициативност, приповдигнато настроение. Умората и гладът са потиснати. Когато действието приключи, надрусаният се чувства като парцал.


През последните 2 години тази дрога беше лабораторно модифицирана. В новата си версия, хората, които приемат „пико”, много лесно се манипулират. Документирани са случаи, в които дилъри ограбват клиентите си, но не насилствено, а надрусания доброволно им дава всичко, което поискат. Под влиянието на наркотика човек може да си даде всичките пари, да предостави достъп до банковите си сметки или да прехвърли имот на друго лице.
Гаргата работил в схемата с фалшивото пико с 30-годишен младеж с прякор Шаро. Шаро продавал по 2 кг пико месечно, което му носило чисто около 50-60 000 лева. Наркотикът се правил в лаборатория в Хасково.


Миналата година столичната полиция засече и друга престъпна схема на Атанас Георгиев. Той и хората му крадели фарове и странични огледала на скъпи джипове „Порше Каейн”. След това искали откуп от собствениците им. Тези части от колите не влизали в застраховката, а да се купят от магазин стрували по около 7000 лв. За това много по-изгодно било на шофьорите да платят „откуп” от 3000 лв. на Гаргата.
Оперативни данни на спецслужбите сочели, че гангстерът доста е напреднал в ъндърграунд средите. Към днешна дата той бил на по-високо ниво дори и от наркобарона Стефан Бонев- Сако. Месечните му постъпления от продажба на наркотици възлизали на над 100 000 лева.


На 6 юни 2016 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Гаргата и още четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на територията на Банско, Разлог и София. Бандата бе разбита малко преди това при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Георгиев постоя малко в пандиза и след това излетя на свобода с мярка домашен арест. Вместо обаче да си седи в родния си дом в Разлог, моментално се пренесъл в София, откъдето ръководи престъпната си мрежа, разкриват ченгета.


Атанас Георгиев има имидж в подземния свят на безсмъртен.
Той няколко пъти е ръган с нож в корема, има прекарани два инфаркта, но всичките му премеждия са без фатален край.
В подземния свят Гаргата е известен и царя на конфликтите. Задължително, когато е в кръчма, налитал на бой, като поводите за това били незначителни- например не му харесвало как някой го гледа. Преди години например го „отнесъл” гримьора Валентин Кулагин, който попаднал на парти с гангстера. Разярен от негова постъпка, Гаргата го помъкнал за перчема към тоалетната, където го накарал да върши непристойни работи.


През 2017 г. Гаргата беше арестуван и заради изнасилване. Това се случи в нощта на 4-ти срещу 5-ти март 2017 г. в помещение в ресторант „Войводска среща” в столичния квартал „Драгалевци”. Кръчмата е собственост на Гаргата и там той провежда всичките си работни срещи. Момичето било изнасилено от Атанас и петима негови авери. След гаврата тя отишла в столичното Шесто РПУ и подала жалба. Бандитът и хората му бяха арестувани от тежковъоръжени служители на спецотряда „Кобра”, но впоследствия бяха освободени.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.