Конфискуват нови 17 лимузини на Стайко Стайков!Синът Миню Стайков скрил в бизнес сграда ролс-ройси и

0


Антикорупционната комисия КП КОНПИ подготвя нов тежък удар срещу Стайко Стайков, син на алкохолния бос Миню Стайков и негов съпроцесник по делото за нелегално производство на цигари и данъчни измами. От комисията планират конфискацията на 17 луксозни автомобила, собственост на 30-годишния мъж. Изземването на возилата ще се състои в първите дни на януари, а заповедта за задържането на тузарските лимузини вече е подписана, пише Уикенд.

Всички 17 автомобила се водят собственост на фирмата „Рент лукс мобил”, чрез която фамилия Стайкови е източила стотици хиляди левове ДДС. Само преди 2 седмици от КП КОНПИ внесоха иск за конфискация на имущество на въпросната фирма в размер на 1 990 673 лева. На толкова са оценени баровските возила, сред които 2 ролс ройса, бронирани мерцедеси, поршета, джипове и „Бентли”.
Според разследващите, синът на Миню Стайков е

ощетил хазната с над 500 000 лева

чрез едноличната си фирма „Рент лукс мобил”. Стайко сключвал фиктивни договори за отдаване на баровските возила под наем с фирми от бизнес орбитата на татко си. Всъщност лимузините били купувани с пари на семейството, но по документи се водело, че колите са взети под наем от Германия. Така фамилия Стайкови спестила плащането на стотици хиляди левове ДДС.
Повечето от тузарските возила бяха заснети при акцията срещу Миню Стайков миналото лято, когато антимафиоти щурмуваха имението на алкохолния бос в „Бояна” и го задържаха. Дни по-късно обаче лимузините бяха върнати, след като адвокатите на арестувания предоставиха документи, че колите са собственост на немска фирма и са взети за ползване под наем.
Впоследствие разследването установи, че Стайко Стайков е инициатор на цялата схема с луксозните возила и че чрез фирмата си „Рент лукс мобил” тайно е купувал лимузини, които се водели официална собственост на немско дружество. Стайко съумял да натрупа и загуби за милиони левове на фирмата си за отдаване на коли под наем – според последните отчети на дружеството му, то дължало 3,7 милиона лева на частни компании зад граница.

Дълговете вероятно са фиктивни.


Голяма част от автомобилите са били укрити от Стайко Стайков непосредствено след акцията срещу баща му миналото лято, разкриват източници на „Уикенд”. Синът на Миню разпоредил всички тузарски возила да бъдат скрити в гараж на бизнес сграда на бул. „България”. Любопитен детайл е, че собственикът на бизнес сградата също е разследван за ДДС афери с луксозни автомобили и преди 2 години даже беше арестуван, но впоследствие – освободен. Съмненията на криминалистите са, че и собственикът на бизнес сградата е замесен в автоаферите за милиони на фамилия Стайкови.
Делото за ДДС измами срещу Стайко Стайков не е първото, с което синът на алкохолния бос от Карнобат се сдобива. Той е подсъдим и като част от бандата на татко си за пране на пари, данъчни измами и производство и контрабанда на цигари, но е на свобода заради здравословни проблеми. Неотдавна Стайко бе арестуван в центъра на София, след като пробва да осуети полицейска проверка. Тогава ченгетата спряха два автомобила, с които милионерския наследник се придвижваше заедно с гардовете си. Стайко обаче отказа да даде личната си карта за проверка и се обади на тел. 112, за да обяви, че го отвличат и се подигра с полицаите, обяснявайки им, че е бил взет на автостоп. Заради това изкара едно денонощие в ареста и се сдоби с обвинение за осуетяване на полицейска проверка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.