Бягството на Брендо минира делото срещу балдъзата му за пране на 3 млн. евро

1

Починал заседател, болен председател на съдебния състав, липсващи свидетели като Евелин Банев – Брендо, фалирал трезор. Това са само част от причините за бавното разследване и отлагане на делото срещу Десислава Дишлиева, балдъзата на кокаиновия крал. Тя е подсъдима за пране на 3 милиона евро, за които прокуратурата твърди, че са печалба от наркотрафик, пише Галерия.

Дишлиева обаче е категорична, че са от продажба на имоти на фирмата й „Пам Пропърти” и други дружества на богатата фамилия.

Миналата седмица процесът най-сетне започна на първа инстанция, но не се знае кога ще приключи.

Всичко започва през юни 2007 година, когато следователи влизат в трезора на „Финтех” в центъра на София, за да претърсят определен сейф. Той е нает от подставено лице на Дишлиева и вътре са намерени 3 милиона евро. Акцията е свързана с първия арест на Брендо за трафик на кокаин. Според разследващите, парите в сейфа, ползван от Дишлиева са от банда за дрога, разбита в Испания през 2005г. Иззети са 741 кг кокаин, а делото е срещу Ивайло Хеселберт, близък на Брендо.

Той влезе в затвора с тежка присъда, но не и Брендо.

Същият е трябвало да бъде разпитан за парите в сейфа на балдъзата, но това няма как да се случи, тъй като Евелин се издирва от Интерпол заради присъди в Италия, Румъния и у нас.

Десислава Дишлиева е сестра на съпругата на Брендо. Тя беше жена на Константин Дишлиев, който бе разстрелян показно в София през 2005г.

На 24 април 2007г. в жилището си е убита и майката на Дишлиев. Три седмици по-късно разследващите ще влязат в трезора и ще намерят парите,.

Нито убийството на Дишлиев, нито на майка му са разкрити, а хипотезата, че Брендо стои в основата, издиша.

1 Коментар
  1. Соте казва

    Ебати циганската държава!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.