Бивш партньор завлякъл измамника Гал Барак с 1 млн. евро

0

Бивш партньор завлякъл измамника Гал Барак с 1 млн. евро

1 милион евро е превела фирма на Гал Барак по сметката на друга, собственост на сънародника му Илан Цоря, пише Галерия.

Това заявил екстрадираният в Австрия Барак пред специализирания съд в София. Барак иска да даде обяснения като разследван и жертва, но му е отказано.

В една от молбите си до съда, т.нар. Вълк от София е дал документи, че неговата фирма е извършила преводи на друга, контролирана от бившия му съдружник Илан Цоря. Сумите са за 700 000 долара и още, една за 342 000 евро. Парите потънали в сметката на Цоря и не са възстановени. Засега Илан, който е мозък на схемите с бинарни опции се разминава с ареста и тежките обвинения, че за разлика от Барак, който твърди, че точно мистериозният Илан Цоря е бил върха на пирамидата за измами.

Миналата година ГДБОБ разби два колцентъра, контролирани от Барак, в България, по искане на австрийската прокуратура. Служителите отговаряли богати хора от цяла Европа да инвестират средства с бинарни опции и обещавали печалби, но това не се случвало, Всъщност колцентровете на Брака са работили по договор с фирми на Илан Цоря, който е прибирал огромни печалби от схемите.

След ареста на Гал Барак по-възрастният му партньор Цоря, който го вкарва в този бизнес преди няколко години, започва да развива друго коцентрове. Според регистрите те са 4 и работят с пълна сила. Вместо Барак обаче Цоря имал други подставени лица.

Войната между двамата ще се премести на австрийска територия, където има доста измамни от тандема. Очаква се Гал Барак да разкрие в Австрия ролята на Илан Цоря, който също е обвиняем, но не е арестуван.    

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.