Майката на убиеца Йоан Матев и бащата на Божинов открадна 3000 лева за мнима ваканция на о. Бали!

0

Майката на убиеца от Борисовата градина Йоан Матев в тандем с бащата на Валери Божинов задигнаха 3000 лева от семейство за мнима екскурзия до остров Бали, научи репортер на „Уикенд” от близки до ощетените столичани.Бившият кадър на БНТ и Нова телевизия – 50-годишната Сребрина Гаджева, която по паспорт е Сребра, и 55-годишният Емил Божинов са прибрали три бона от строителния предприемач Тодор П. с обещанието да го пратят заедно със съпругата му Мирослава на топлия остров в началото на 2020-а.
Ваканцията обаче така и не се осъществила, защото Сребрина и Емил прибирали парите, без да направят нищо за своите клиенти. „Сребра от години се познава с измамения бизнесмен, затова той й се доверил, че ще му организира пътешествието до остров Бали. Сребра Иванова Гаджева-Матева е тв журналистка, позната от екрана на БНТ и Нова телевизия, освен това от дълги години върти свой бизнес и много хора я познават. Уви, не с добро”, подчерта нашият източник.


Преди два месеца Тодор П. решил да зарадва любимата си с екзотична почивка на топло посред януарския студ и се свързал с майката на Йоан Матев, който на 2 юни 2015 г. закла 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина.

Сребра отривисто обещала, че ще уреди желаното пътуване, но понеже имала много ангажименти, ще остави нещата в ръцете на своя приятел и личен шофьор. Той се оказал… Емил Божинов. Да, става дума за родния баща на прочутия футболист Валери Божинов!
Проверката на „Уикенд” показа, че бившата тв журналистка управлява „Имидж Медиа Плюс” ЕООД, в чийто предмет на дейност влизат именно хотелиерски, туристически, рекламни, информационни, програмни и импресарски услуги.


Речено-сторено – на 14 ноември 2019-а строителният предприемач превежда 3000 лева по ЕГН-то на Емил Георгиев Божинов в „Изипей”. Таткото на Божинката има простата задача да изтегли сумата и да я занесе в туристическата агенция, според уговорката с „бизнесдамата”. Оттогава обаче комуникацията между дуета Сребрина-Емил и евентуалните екскурзианти влиза в девета глуха.
„Майката на убиеца Йоан спряла да си вдига телефона и дори блокирала изнервената от измамата Мирослава. Тодор пък заливала с обещания, че ще върне парите, но дотук – ядец. Последната лъжа била за понеделник, 16 декември, когато в 18,30 ч. щяла да възстанови цялата сума. И това обещание се оказало партенка”, обясни запознатият с драмата.


Фрапираща наглост демонстрирал и повехналият плейбой Емил Божинов, който в телефонен разговор с измамената столичанка, която отново настояла да получи преведените по „Изипей” пари, най-нахално обяснил, че не знаел за какво става дума и дори с кого разговаря?!


До момента Тодор и Мирослава не са подали сигнал за измамата в МВР и прокуратурата с надеждата да си върнат заграбеното без намесата на институциите. „Ситуацията е много обидна, въпросът не е само в парите. Семейството се надяваше, че у двамата мошеници все пак е останала капка достойнство и ще се покаят за стореното. Понеже това очевидно няма да се случи, Тодор и Мирослава са категорични, че ще разкрият схемата на Сребрина Гаджева и Емил Божинов пред компетентните органи, които да проведат разследване и да установят още колко наивница са били преметнати от криминално-любовния тандем”, отсече информаторът ни. Оказало се, че тандема е успял да измами още много баламурници.


Майката на килъра Йоан, който може да получи присъда между 5 и 12 години, тъй като по време на убийството на Георги Игнатов бил непълнолетен, е дългогодишен телевизионен журналист, кадър на БНТ. Сръчната дама е работила в студентската програма „Ку-ку” заедно със Слави Трифонов в началото на 90-те, след това трупа стаж в Плюс-минус”. По-късно води бизнес новини в Нова телевизия.
Като журналистка се запознала с Ивелин Матев и скоро се родили синовете им Йоан и Марсел. През 2006 г. напуснала медиите, за да основе пиар агенцията „Имидж медиа плюс”. Още следващата година се заела с информационна кампания на Министерството на земеделието и прибрала 77 000 лв. за услугата. Сребра и Ивелин Матеви живеят в баровска къща в софийското с. Кокаляне. Сред близките приятели на семейството са редица тв звезди, сред които Галя Щърбева и Лора Крумова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.