Братята Ганеви май няма да лежат в затвора за мутренски изстъпления, посегнаха и на репортерка в бургаския съд

0

Републиканските шампиони по борба – братята Мариян и Даниел Ганеви, заедно със сподвижникът им Николай Бабачев, които миналото лято бяха арестувани след серия от брутални побои и грабежи над чуждестранни летовници в Слънчев бряг, са на път да се измъкнат без присъди за мутренските си изстъпления, пише Уикенд.


Агресивните биячи вероятно ще сключат споразумение с прокуратурата и ще се признаят за виновни, за да се сдобият само с условни присъди. Тази възможност бе публично обсъдена в съдебната зала Окръжния съд в Бургас в сряда следобед, когато делото стартира. Съдебния процес срещу братята борци обаче бе отложен още на старта заради… нередовно призовани свидетели от чужбина.
В съда борците-мутри отново демонстрираха бабаитлък, а републиканският шампион

Мариян Ганев посегна на репортерка

от бургаска медия, подразнен от въпросите й. Колежката бе брутално блъсната с рамо от 23-годишния силовак в кулоарите на Окръжния съд, а свидетели на нападението станаха съдии, прокурори, адвокати и десетки репортери.
Братята Ганеви, които са многократни републикански шампиони по борба и бяха кандидати за субсидия от Спортното министерство като потенциални състезатели на националния отбор за олимпийските игри през 2020 г., бяха задържани при акция на полицията в Несебър през юли 2018 г. след серия от жалби на пострадали от тях чуждестранни туристи. Летовниците били пребивани и ограбвани от братята и съратника им Николай Бабачев, които причаквали жертвите си късно през нощта из малките улички на Слънчев бряг. Известни са случаите на

7 пребити и ограбени туристи

от борцовата банда, но разследващите предполагат, че жертвите им са много повече.
„Имахме данни за поне 15 грабежа, но в много случаи пострадалите са били пияни чужденци, които изобщо не бяха подавали жалби“, признава полицай от Слънчев бряг. При задържането на борците ченгетата направиха обиск в квартирата им, където откриха солидно количество дрога – 250 грама марихуана и 17 грама амфетамин. Според ченгетата братята от Сливен и техния сподвижник са се подвизавали на морето и като наркодилъри.
Въпреки това триото отдавна е на свобода, след като още преди няколко месеца братята Ганеви и съмишленикът им Бабачев бяха пуснати под гаранция. Борците са с обвинения за грабежи и търговия с наркотици, но при положение, че възстановят на жертвите си откраднатото с бой и заплахи, те ще се сдобият само с условни присъди.


Мариян и Даниел Ганеви работят в Сливен като охранители. Двамата братя пазят къщата в Сливен на местното ъндърграунд величие Йосиф Йосифов – Йоско. Той нашумя преди 15 години като разследван в съпричастност към убийството на контрабандния бос Косьо Самоковеца, ликвидиран в Амстердам. Йоско Сливенския обаче лежа в затвора не като осъден по това обвинение, нито заради сутеньорска дейност, за каквато бе разследван, а за убийство на пътя. Мъртво пиян и надрусан Йоско Сливенския уби с джипа си в квартал „Бояна“ двама човека в катастрофа през 2011 г. Преди няколко месеца Йосифов излезе предсрочно от затвора.
Макар да живее в София, Йоско

поддържа имението си в Сливен,

което е наглеждано от брат му Пламен. Братята борци Мариян и Даниел Ганеви пък играят ролята на охранители на имотите на Йосифов и често са засичани в неговата компания. В Сливен разправят, че Йоско плащал по 1500 лева месечно на братята и че финансирал спортната им дейност, осигурявайки им пари и условия за тренировки и състезания.
Братята обаче решили да припечелят допълнително миналото лято и се отправили на гастрол към Слънчев бряг, за да търгуват с дрога и да грабят чужденци. „Те са дебнели предимно млади момчета, като са им задигали телефоните, парите и ценни предмети. Не са успели да натрупат състояние от борческата си дейност, тъй като ги заловихме няколко дни след началото на кариерата им като обирджии. Ако обаче не бъдат осъдени на ефективен затвор, много скоро ще се върнат към старите си престъпни занимания“, твърдят криминалисти от Несебър, участвали в задържането им миналото лято.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.