Съдийка-пияница се самоуби по много жесток начин

0

Съдията от Районния съд в Пазарджик Майа Попова се е самоубила по много жесток начин – обесила се е с колана на халата си за баня. Засега не е ясно каква драма се е разиграла в живота й, за да стигне до фаталната стъпка. Юристката бе открита мъртва миналия четвъртък. От МВР потвърдиха, че в Пазарджик се води досъдебно производство след смъртта на магистрат. Майа Попова е съпруга на брата на кмета на Пазарджик Тодор Попов, пише Уикенд.



Съдийката има доста бурно минало – тя бе осъдена на 2 години пробация, след като преди 4 години я хванаха да кара мъртвопияна – с 5,02 промила алкохол в кръвта. Съдийката бе лишена и от право да шофира за същия период. Делото срещу нея се води от април 2011 г., когато на път за работа тя се е блъснала с колата си в спрял автомобил. Тогава юристката изпадна в кома, макар и щетите по автомобилите да не бяха сериозни.


По време на инцидента снахата на кмета Тодор Попов беше зам.-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от ръководния пост. Висшият съдебен съвет така и не предприе някакви дисциплинарни действия срещу нея.


Според мълвата в града, Майа Попова от години имала сериозни проблеми с алкохола. Най-вероятно това е причина за внезапната й смърт. Жената си е посегнала след серозен запой, а алкохола комбинирала с лекарства. Запознати твърдят още, че уволнената съдийка от години имала и психични проблеми.
Това е втора смърт около Тодор Попов. Шефката на кабинета му в миналия мандат Татяна Стоянова беше убита на 12 януари 2015 г. с пет куршума. Красивата и заможна общинарка бе застреляна пред гаража на кооперацията в центъра на града, в която живее. Тогава упорито се говореше, че ликвидирането й е предупреждение към градоначалника, който е на власт и в момента – Тодор Попов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.