Война между конкурентни банди наркодилъри окървави Софийския арест враждуват хората на – Турчина, Боксьора и Ланеца

0

Кървава война между членове на враждуващи наркогрупировки, арестувани през последните месеци и въдворени в следствения арест на „Г. М. Димитров”, се води зад решетките, научи „Уикенд” от свои надеждни източници в ъндърграунда.



Според информацията ни, само за последния месец е имало поне 10 свирепи юмручни побоя между знакови дилъри на наркотици, като при едно от мелетата даже било използвано хладно оръжие, с което бил наръган приближен до наркобоса Ивайло Стойнов – Иво Турчина.
Заради извънредната и взривоопасна ситуация съставът на надзирателите е увеличен почти двойно, а лежащите в арестантските килии са били разпределени така, че да не могат да се засекат. Тези мерки обаче засега не дават резултат, тъй като във войната зад решетките се включвали и други арестанти, които уж нямали взимане-даване с наркобизнеса.


Напрежението в ареста стартирало, след като там били въдворени част от хората на издирвания Радмил Ранев – Ради Ланеца. През лятото МВР разби наркоструктурата на Ланеца, а според обявлението на полицията, бандата е държала почти изцяло бизнеса с дрога в София.


В ареста обаче хората на Ради Ланеца са били атакувани от членове на конкурентни банди наркодилъри. Най-свирепа била войната между дилърите на Ланеца и групата на Ивайло Стойнов – Иво Турчина, която бе задържана преди около месец.
„Хората на Турчина нанесоха два или три тежки побоя над конкурентите си, а онези също им отвърнаха и даже наръгаха един от силоваците му, който още е в лечебницата. Във войната се включиха и Венци Боксьора и хората му, които бяха въдворени в ареста преди 2 седмици. Мутрите на Боксьора също атакуват дилърите на Ланеца, тъй като ги обвиняват, че са доносници на полицията”, описва ситуацията в Софийския арест източникът ни.


Според думите му, доскоро хората на Ради Ланеца имали предимство в сраженията, но ситуацията се променила, след като срещу тях въстанали и други задържани за търговия с дрога членове на наркобанди. Сред тях били Гробаря и още двама-трима от обкръжението му, които очевидно са били вербувани от Турчина и Венци Боксьора за общ фронт срещу враговете.
„Заради напрежението между наркобандите, които се събраха в ареста, положението е много затегнато. Вече почти нищо не може да се вкара контрабандно, килиите се проверяват по 3-4 пъти на ден”, негодуват други престъпници, чакащи съдебен процес в Софийския арест.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.