„Болният” Стайко вилнее по кръчмите от здрач до зори

0

Стайко Стайков, наследникът на алкохолния император Миню Стайков, отново отърва постоянния арест след зрелищна изцепка и екшън с полицаи от Четвърто РПУ. Преди дни 30-годишния милионерски син се озова за кратко в ареста, след като пробва да осуети полицейска проверка на столичния бул. „Черни връх” и подаде сигнал на тел. 112, че се опитват да го отвлекат.

Арогантното поведение на Стайков-младши вбеси МВР и прокуратурата, тъй като само преди година той отново изигра цирк с мнимо отвличане. Тогава Стайко се появи в „Пирогов” след месеци в неизвестност и обяви, че не се е укривал от властите и Интерпол, а е бил похитен от неизвестни и държан месеци наред в плен.
След като прекара няколко дни в болница, синът на Миню Стайков бе пуснат на свобода заради силно разклатено здраве. Според непотвърдена официално информация,

Стайко имал тумор в мозъка

и заради това от Специализираната прокуратура взели решение да не го въдворяват в ареста при баща му и другите замесени в аферата с нелегално производство и трафик на цигари и данъчни престъпления. Предвид поведението на Стайко Стайков в следващите месеци и безкрайните му обиколки из кръчмите и дискотеките в София обаче мнозина се съмняват, че лекарските експертизи може и да са манипулирани.
„Стайко не се е спрял от няколко месеца – постоянно е по кръчмите, обграден от агресивна въоръжена охрана и неизменно в дамска компания. Синът на Миню няма поведение на болен човек, а на разюздан хулиган”, категорични са очевидци на перманентните запои на наследникът на алкохолния бос от Карнобат.
Според близки до Стайко, той преживявал тежък период след раздялата с гаджето си Мария Цветкова и почти не изтрезнявал. Палавата плеймейтка, бивша съпруга на туристическия бос Йордан Динев, заряза приятеля си това лято, а малко по-късно

завъди нов влиятелен любовник

и стартира кариера като фолк певица с псевдонима Ариа, подписвайки договор с „Пайнер мюзик”.
За да превъзмогне раздялата, Стайков-младши се е впуснал в мимолетни връзки и през последните месеци често в компанията му бяха засичани знойни млади красавици. Една от тях даже се оказа в бронираната му кола миналия четвъртък, когато возилата бяха спрени за полицейска проверка, а накрая Стайко бе отведен в ареста на Четвърто РПУ. Полицейски източник на „Уикенд” разкри, че в лимузината до милионерския наследник се возела 20-годишната Мартина, дъщеря на разстреляния през 2003 г. висаджийски бос Румен Маринов – Нарциса. Още преди месец „Уикенд” пръв писа, че Мартина е сред новите мимолетни изгори на Стайко Стайков. Момичето обаче не бе арестувано, тъй като за разлика от гаджето си сътрудничило на полицаите по време на проверката.
И макар наследникът на Миню Стайков да се измъкна без кой знае какви последствия след задържането си в брониран и пълен с въоръжени гардове автомобил, който уж го взел на автостоп за Карнобат, то срещу 30-годишния мъж стартира

ново разследване за данъчни измами

и пране на пари.
В сряда Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) постави под запор нови близо 2 милиона лева на сина на алкохолния бос Миню Стайков.
Запорът е на дружеството „Рент лукс мобил”, през което Стайко Стайков е отдавал под наем луксозни автомобили. Според разследващите обаче, чрез въпросната фирма Стайков-джуниър е въртял данъчни афери, теглил е неправомерно ДДС и е укривал данъци за милиони левове. Запорираните активи на „Рент лукс мобил” са на стойност 1 990 672 лв.
„Голяма част от лимузините, ползвани от фамилия Стайкови, са купувани в Германия и прехвърляни на фирми, в много случаи неправомерно. Чрез дружеството са реализирани и фиктивни сделки и се е източвало ДДС”, разкрива запознат с новото разследване срещу Стайко Стайков. Само преди месец – през октомври, Антикорупционната комисия наложи обезпечителни мерки и запори на стойност над 134 млн. лева на алкохолния бос Миню Стайков и роднините му.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.