Разследват Митьо Очите за трафик на трева! Морския Ал Капоне имал оранжерия в Македония, изнасяла стоката за Турция

0Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите и хора от близкото му обкръжение са разследвани от службите за сигурност за мащабен трафик на тонове марихуана от България към Турция. Разследването е стартирало преди 2 седмици след ареста на бургаския бандит Живко Димитров – Вилицата, който бе сгащен при акция на МВР с над 15 кила канабис, пише Уикенд.

Според криминалистите, Живко Вилицата е отглеждал марихуана под шапката на Очите в родното си село Чукарка, а канабисът е захранвал целия бургаски регион. При задържането на Вилицата криминалистите откриха пакети трева, разпределени на 22 хиляди дози и приготвени за наркопазара в морския град.
Покрай задържането на Живко Вилицата, утвърдил се през последните 3-4 години като

най-изкусния гледач на марихуана

от сорта „холандец” в Бургас и региона, ченгетата са разплели и гигантска схема за производство и трафик на марихуана, която тръгва от Македония и стига до Турция, научи „Уикенд” от свой високопоставен източник от МВР.
Според оперативни данни, още преди година и половина Димитър Желязков, който гние в ареста по обвинения за рекет, поръчкови палежи и търговия с дрога, инвестирал над 1 милион лева в съседна Македония за изграждането на нелегална оранжерия за марихуана. Там Желязков бил съдружник с местни бандити, а цялата продукция била изнасяна за към Турция през българската граница. Съществуват подозрения, че организацията на Митьо Очите е ръководела канала за трафик на наркотици, като

износът е ставал чрез македонски тирове,


шофирани от чуждестранни граждани.
„От Македония за към Турция се изнася марихуана през България, а по обратния път се пренася хероин. Цената на канабиса в Турция е много по-висока в сравнение с Европа, като цената на килограм трева може да достигне до 18 – 20 000 лева. В този бизнес ръководната роля е на българи”, разкрива столичен антимафиот.
Според източника ни, след като в службите за сигурност постъпва информация за наркоканала на Митьо Очите, на българо-турските гранични пунктове е спусната заповед всички камиони с македонски регистрационни табели да бъдат щателно проверявани.
Така във вторник вечерта около 22,30 часа служители от ГКПП „Капитан Андреево” спират бял камион „Ивеко” с регистрационна табела SK0585AZ. По документи камионът, шофиран от 59-годишен мъж,

пренася трици за южната ни съседка.


Проверката обаче установява, че триците са само за камуфлаж, а в камиона е скрито огромно количество марихуана – 228 килограма. Шофьорът е арестуван, а в момента тече проверка на фирмата – износител на триците с марихуана. Според информация на „Уикенд” от високопоставен антимафиот, получател на пратката било дружество, което развивало бизнес дейност както в Турция, така и у нас.


„Според сигнала, които проверяваме, организацията на Митьо Очите е замесена в мащабен трафик на марихуана, като всяка седмица поне по 2 камиона от Македония, натъпкани с канабис, влизат в Турция през България”, разкрива високопоставено ченге.
Димитър Желязков – Митьо Очите е обитател на ареста вече от година и 3 месеца. През лятото на 2017 г. той бе арестуван в Турция и задочно обвинен като бос на криминална структура в Бургас, налагала повсеместен рекет по морето и търгувала с наркотици. Съдебният процес обаче все още не е стартирал, тъй като специализирания съд принуди прокуратурата да прецизира обвинението срещу Морския Ал Капоне и свитата му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.