Заради слуха, че е доносник Черния Роди отровен от Мила Универсалната?

0Страшилището от Варна Радослав Калчев – Черния Роди, е отровен. Черната вест циркулира в морската столица от месец, разкриха източници на „Уикенд” с контакти в подземния свят. Засега достоверната информация сочи, че в края на октомври Роди e бил приет в болница заради хранително отравяне.И тук започват мистификациите – в престъпния свят се говори, че това е лъжа – зловещият гангстер бил отровен като отмъщение от Мила Георгиева, позната повече като Кървавата Мила или Мила Универсалната. Вендетата срещу Черния Роди се замътила в началото на миналата година, когато прокуратурата и мафиотът си стиснаха ръцете за присъда от 2 години и 4 месеца, при това условно. Малко след сделката Роди излетя от ареста, където бе натикан след самопризнание, че е част от организирана престъпна група.
Договорка с държавното обвинение сключи и дясната му ръка – Николай Тошев – Чирпанския, който облече раирания костюм само за 3 месеца. Тандемът имал афинитет към изтезанията над длъжници и дилъри с брадва и мачете, с които главорезите обезобразявали брутално своите жертви. В домовете им бяха открити още ножове, тръби, колове и бейзболни бухалки. Според магистратите от изключителната жестокост и зловещ професионализъм на групата на Роди треперели всички. Престъпниците приемали всякакви поръчки за палежи, побоища, рекет, пране на пари, разпространение на наркотици, проституция и дори убийства.


Заради малката присъда на фона на бруталните престъпления на Черния Роди в ъндърграунда тръгна слух, че варненецът е поел ангажимент да стане защитен свидетел на прокуратурата в процеса срещу бандата на Мила Георгиева и сина й Мартин Джито.

Не е тайна, че преди години Радослав Калчев бе особено близък до Кървавата Мила, дори дъщеря му е омъжена за сина й Мартин. Според актуалната в престъпния свят версия Роди бил отровен именно по поръчка на Мила, която го смятала за доносник.
Роди избяга от България на 11 януари 2015 г., дни преди прокуратурата и ДАНС да разбият престъпната му структура. В продължение на две години гангстера се криеше в Доминиканската република. Изненадващо обаче в началото на юни 2017 г. той се върна и се предаде на властите.

Два дни след бягството му обаче бяха арестувани Николай Тошев – Чирпанския, Галин Мирчев – Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Николай Цветков – Чубака, Петър Благоев – Петрето, Христо Георгиев – Тополския и Николай Илиев – Мазния – всички до един подчинени на Роди.


Групата беше обвинена за две покушения – над бизнесмена с мутренски нрав Борислав Манджуков и семейството строителни предприемачи Митко и Наталия Дамянови. Двама от бандата му дадоха показания срещу аверите си – Илко Джуджето и бившето гадже на мафиотската вдовица Мая Илиева – Ники Шванца. „В началото на операцията никой не искаше да сътрудничи на полицията. Когато обаче членове на групата бяха арестувани, постепенно започнаха да говорят. Сега не можем да се отървем от свидетели“, разкри след акцията тогавашният главен секретар на МВР Младен Маринов.


Следователите установили, че за разстрела на семейство Дамянови поръчителите платили 30 000 евро. Екзекуцията над богатата фамилия стана на 8 януари 2015 г. вечерта в столичния кв. „Витоша”. Тогава убиецът Галин Мирчев – Жорко издебнал съпрузите пред блока, в който живеят, изчакал ги да слязат от джипа си „Гранд Чероки” открил огън.


Боби Манджуков пък се прости с живота си на 24 март 2014 г. пред блока си в столичния квартал „Бокар” на бул. „България”. Смята се, че наемник от бандата на Черния Роди изстрелял два куршума в гърба на варненеца и избягал преди да дойдат ченгетата. Твърденията са, че за този разстрел Радослав Калчев прибрал 100 000 евро. 40 хиляди босът разпределил между трите екипа, ангажирани за мократа поръчка, „рестото” оставил за себе си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.