Убийството в Борисовата градина – заради нарушена гей територия! Закланият посред бял ден със свалени панталони и отрязан член мъж примамвал момчета с оферти за секс

0

Брутално закланият посред бял ден в Борисовата градина 48-годишен мъж е намерил смъртта си заради нарушена гей територия, пише Уикенд. Това е основната версия на криминалистите след поредното ужасяващо престъпление, случило се в най-големия софийски парк. Убиецът бе задържан във вторник следобед, минути след като заби нож в гърлото на жертвата си. Килърът е на 33 години и е родом от Кюстендилско. Разследващите все още не са изтръгнали пълни самопризнания от него.

Криминалистите споделят, че са останали шокирани от зверското убийство. Ченгета и екип на „Спешна помощ” откриха трупа на 48-годишния мъж във вторник около 15 часа следобед, минути след като е подаден сигнал на тел. 112 от случаен минувач.
„Намерихме го със забит до дръжката нож в гърлото в храстите край алеята на комплекса „Спортна София”. Убитият беше със

свалени панталони и отрязан полов член,

с множество контузни рани. Убиецът се е гаврил садистично с жертвата си, след като вече го е бил наръгал смъртоносно”, разказва разследващ полицай.
Ченгетата успяват да задържат убиеца минути по-късно, благодарение на камерите за видеонаблюдение. Арестуваният е бил дрогиран с амфетамин и се е държал неадекватно. По абсолютно категоричен начин обаче е доказано авторството му на бруталното убийство. Засега все още не са изяснени докрай мотивите за престъплението.


Според основната версия на ченгетата, убиецът и жертвата му са се познавали добре, тъй като от доста време и двамата мъже се навъртали в района на Борисовата градина. И жертвата, и убиецът са водели скитнически начин на живот и са нямали адресни регистрации в София. Първоначалната версия, че мъжете са поддържали хомосексуална връзка помежду си, обаче вече е отхвърлена.
„Най-вероятно става въпрос за

нарушение на гей територии.

През последните години хомосексуалистите се преместиха от баня „Мадара” в Борисовата градина и там „ловуват” и зарибяват с неприлични предложения млади момчета. Много често се стига до кавги и побои между гейовете заради спор за районите. Най-големите войни се водят за територията зад стадион „Васил Левски” и алеите зад езерото „Ариана”, тъй като там се събират най-много млади хора. Другата оборотна гей явка е в района срещу Полиграфическия комбинат, около тенис кортовете, спорове между търсещи интимни партньори гейове се водят и за района около Братската могила”, твърди разследващ полицай.


Не е изключена напълно версията до бруталното убийство да се е стигнало заради отправено сексуално предложение на жертвата към 33-годишния касапин, което да е вбесило надрусания със синтетична дрога скитник. Криминалистите обаче са на мнение, че е много по-вероятно до убийството да се е стигнало след възникнал конфликт между двамата кой къде да примамва с предложения за секс млади момчета.
Бруталното убийство в Борисовата градина не е първото престъпление в района, в дъното на което стои хомосексуална нишка. През есента на 2008 г. банда агресивни младежи, поставили си за цел

да прочистят парка от гейове,

нападнаха и пребиха до смърт 24-годишния студент по медицина Михаил Стоянов. Дни по-късно полицията арестува двама за смъртта на Мишо – младежите Александър Георгиев и Радослав Кирчев. Те признаха, че са били членове на екстремистка групичка, която нападала и биела хора, приличащи на хомосексуалисти. Едва през 2016 г. двамата бяха осъдени от Софийски градски съд за убийството на студента по медицина. Александър Георгиев получи присъда от 13 години, тъй като бе доказано, че той е причинил смъртта на Михаил чрез задушаване, а помагачът му Радослав, който бе непълнолетен по време на злодеянието, се сдоби с минимална присъда от 5 години затвор.
През лятото на 2017 г. в Борисовата градина пострада и журналистът от БНТ Иво Никодимов, който бе нападнат и пребит от трима неизвестни. Извършителите на побоя така и не бяха открити и арестувани, а от полицията тогава коментираха, че водещият от обществената телевизия най-вероятно е станал жертва на агресивна улична банда младежи, които вилнеят от години в района около Орлов мост и инквизират безпричинно мирни граждани.
В Борисовата градина през последните години бяха извършени и две от най-коментираните убийства в страната – на 28-годишната Яна Кръстева и на 16-годишния ученик Георги Игнатов. Яна бе открита

изнасилена и удушена до смърт

в най-големия софийски парк през 2011 г., а по-късно за зверското убийство бе арестуван Николай Русинов – Чеци. Той бе осъден миналата есен окончателно и излежава 20-годишната си присъда в Софийския затвор.


На 2 юни 2015 г. посред бял ден с нож в Борисовата градина бе наръган смъртоносно 16-годишния отличник от Математическата гимназия Георги Игнатов. Убиецът – полицейския син Йоан Матев, бе арестуван чак след година, макар камера за видеонаблюдение да го бе заснела как тича окървавен по бул. „Драган Цанков” минути след убийството на ученика. Делото срещу Йоан Матев все още не е приключило в съда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.