Съдят следователя на Митьо Очите, натискал полицаи да прикрият грабеж

0

Близкият до Митьо Очите следовател Иван Христов от Несебър вече е подсъдим затова, че като разследващ е прикрил грабеж, възползвайки се от6 служебното си положение, пише в новия си брой „Галерия”.

Делото започва на 11 декември. Иван Христов стана известен след стрелбата в бар „Фор Ю” в Слънчев бряг, когато се сблъскаха бандите на Очите и Божо кравата. След престрелката беше разбита бандата на Кравата и стана ясно, че Желязков е близък с Иван Христов, бивш рейнджър с мисия в чужбина.

Освен следовател Иван Христов е бизнесмен, който върти заведения, магазини и хотели. Не бяха намерени доказателства, че той е покровителят на Митьо в региона. За сметка на това излязоха показания на двама полицаи, които го уличиха в престъпление.

Случката се разиграва през юни 2016-а – два дни преди стрелбата в „Фор Ю”. В заведението „Вира Тики”, собственост на жената на Христов влязъл германец, който познавал диджея. Двамата се скарали, а чужденецът се заканил да се обади в полицията заради спора. На няколко метра след бара следовател Христо го застигнал и го напръскал със спрей. След това няколко човека го нападнали, пребили и ограбили. После се прибрали в заведението. Туристи свидетели на случката се обадили в полицията ии в заведението пристигнали двама униформени. Христов, който освен че им бил шеф бил и собственик на други заведения, които се водели формално на жена му и сина му. Христов започнал да им заповядва какво  да пишат в докладната записка и им  припомнил, че може да разследва сигнали срещу тях. И те забравили за ограбеният и пребит чужденец. Спомнили си за случката едва когато Христов изпаднал в немилост заради близките си отношения с Мить Очите.

Христов беше уволнен защото като следовател се занимавал и с бизнес, което е забранено от закона. Оказва се , че всички в Несебър са знаели за това. Началникът на криминална полиция в Несебър също се оплаквал, че Христов се меси в работата на МВР, недоволствал когато персоналът му бил разпитван накуп, защото няма кой да работи.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.