Босът на „Килърите“ – Пешо Сумиста остана без пукнат лев в затвора, отнеха му имущество за 400 бона

0Петър Стоянов – Сумиста, който излежава доживотна присъда под строг режим във Варненския затвор като тартор на бандата за поръчкови убийства „Килърите”, претърпя нов тежък удар. Съдът в Стара Загора остави без пукнат лев гангстера, след като разпореди конфискация на имущество и авоари на обща стойност близо 400 000 лева. Искът бе заведен от КП КОНПИ през далечната 2010 г., но едва сега се стигна до съдебно решение, пише Уикенд.Потърпевша от конфискацията на пари и имоти е бившата вече съпруга на мафиота Емилия Попова. Тя остава без акции в 6 търговски дружества, сред които най-апетитни са дяловете й в туристическата фирма „Боро Тур”, която разполага с имоти на Боровец. Емилия Попова остава и без 70 000 лева, които са конфискувани от сделки от продажбите на право на строеж над апартамент, както и бивш овчарник в село Манолово.
Още преди години от Пешо Сумиста и семейството му бяха конфискувани и 2 апартамента в София. Тогава босът на „Килърите” се разведе със съпругата си, докато гниеше в ареста, но и раздялата им не успя да спаси жилищата.


„Пешо Сумиста няма пукнат лев, всичко вече му е прибрано.
На него самия пари не му трябват – ще лежи до края на дните си в затвора, но сега обрича на глад и мизерия бившата си жена и синът си Здравко, който вече е на 16 години”, одумват страховития си съкилийник затворници от Варненския пандиз.


Най-тежкият финансов удар, нанесен над Пешо Сумиста обаче не дойде от КП КОНПИ, НАП и Специализираната прокуратура, а от чевръсти банкови обирджии, останали неизвестни и до днес на МВР. На 4 май 2011 г. бандити атакуваха късно вечерта най-големия финансов трезор в София – този на бул. „Евлоги Георгиев” №14, завързаха охранителите и разбиха над 200 касети в подземието. И до днес не е известна точната сума на задигнатото. Сред ограбените обаче се оказа и Петър Стоянов – Сумиста, който по това време бе в ареста. Той е признавал пред свои съратници, че след обира е олекнал с над 3 милиона лев

а.
Стоянов, великотърновския лихвар Георги Вълев и Васил Костов – Васко Кеца, сочени като босове на крими организацията за поръчкови убийства „Килърите”, бяха осъдени на доживотен затвор за екзекуциите на шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов. Триото бе разследвано и за още цял куп убийства – на Юри Галев, на енергийния бизнесмен Борислав Георгиев и на силоваците Владимир Филов и Георги Георгиев, но доказателствата не издържаха в съда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.