Издирваният Брендо писа писмо на съда за 23-те милион, които искат да му конфискуват

0

Издирваният в цял свят Евелин Банев – Брендо е пратил писмо в Софийския градски съд, показа проверка на „Галерия.

Там има дело на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) срещу него, съпругата му, дъщеря му и брат му Симо Крайчев. Комисията иска отнемане на имущество за 23 милиона лева от фамилията, след проверка  за приходите и активите им.

Инспекторите са събрали 12 дебели папки с доказателства, че имотите у парите на Брендо нямат доказан произход и трябва да бъдат отнети в полза на държавата.

Процедурата е след внасяна на иска до съда ответниците да се явят в деловодството и да се запознаят с него, след което могат да направят възражения и да отговорят.

Такъв отговор има от всички, включително и от Брендо с неговия подпис. Входирано е в деловодството в края на юни, 1 година след като изчезна и го обявиха за издирване с Интерпол – първо по искане на Румъния, после на България и Италия. В тези държави Брендо е осъден окончателно на 14,6 и 20 години затвор за трафик на кокаин и пране на пари.

Писмото е входирано от негов пълномощник. От съда заявиха, че там не се интересуват дали е издирван и кой може да знае къде е .  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.