Ятакът на Митьо Очите го забрави. Бенчо Бенчев пак е общински съветник и не ще да чуе за Желязков

0

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев забрави за приятеля си Димитър Желязков – Митьо Очите, когото укриваше в хотелската си стая в Истанбул през август миналата година, пише в днешния си брой „Галерия”.

Бизнесменът, който спечели нов мандат за общински съветник липсва в списъка с хората ходили на свиждане в следствения арест. Бенчев съжалявал, че се е забъркал с Митьо, който ще бъде съден за втори път като лидер на банда за дрога, изнудване, палежи.

В края на юли миналата година Бургас бе атакуван от ГДБОП и арестува хора на Очите, като се оказа, че той е в Гърция. Оттам го взел Бечев и го завел в хотел в Турция, където трябвало да се лекува. Хванаха ги турските полицаи заедно с бившия депутата Несрин Узун, По това време Бенчо беше акционер в охранителна форма на Желязков. След ареста обаче приятелството има силно охладняло. Бенчев беше пуснат, но го обвиниха, че е укривал Очите и намериха незаконно оръжие в дома му.

Очите е забравен и от друг свой приятел – Пейко Янков, който е син на разстреляния властелин на Несебър Димитър Янков.

   Пейко ще бъде съден заедно с Очите като член на престъпната група. Според разследващите той е ползвал Митьо като страшилище пред останалите, за да се откажат от съвместния им бизнес. Той беше освободен от ареста в началото на годината и вече 10 месеца е на свобода, но нито веднъж не е отишъл да види приятеля си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.