Измамницата Ружа Игнатова предадена от брат си! Политик и бизнесмени покровителствали „криптокралицата”

0

Братът на криптоизмамницата д-р Ружа Игнатова е пропял в САЩ за участие на видни българи в престъпната схема на как си, твърди „Галерия”.

Константин Игнатов ще стане защитен свидетел срещу нея зад океана. Братът на Ружа е сключил споразумение с прокуратурата на 3 октомври.

10 дни по-късно шефовете на служби от България, заедно с главния прокурор посетиха ФБР. Точно тази служба ръководи разследването за измами за над 400 милиона долара с уанкойните на Игнатова, а важна част от разговорите е била за нейната схема и за показанията на брат й, В посочените от него хора, които са покровителствали д-р Руца имало политик и бизнесмени, твърдят източници на изданието.

Игнатов бе арестувана на 6 март на летището в Лос Анджелис заради участие в схемата „Уанкойн” за измами по цял свят. Той наследи управлението и промоцията от сестра си, след като тя вече беше обвинена в няколко европейски държави и изчезна още в края на 2016г.

в замяна на признанието си Игнатов няма да бъде преследван за други престъпления, различни от данъчни нарушения.  В споразумението е записано, че сътрудничеството на Игнатов с властите може „да разкрие дейности на лица, които могат да използват насилие“ срещу него или семейството му. 

Такава формулировка предполага, че българинът може да кандидатства програмата за защита на свидетелите в САЩ и да властите да му осигурят нова самоличност. Към момента той все още няма присъда, но реално е изправен пред 90 години затворза ролята си в измамата. 

В опит да се спаси от продължително наказателно преследване и още по-голяма присъда Игнатов е свидетелствал и срещу сестра си Ружа Игнатова. Той разказал пред властите как сестра му го помолила да й купи самолетни билети до Австрия и Гърция и как наричала критиците на OneCoin – „хейтъри“. Освен това тя много се страхувала, че някой близък до нея човек може да я издаде на ФБР. 

Въпреки това малкият брат е бил категоричен, че не е чувал сестра си след изчезването й. Той дори наел частен детектив, който да я издири. 

Според Джейми Бартлет – водещият разследването, Игнатов се чувствал предаден и излъган от сестра си и за него не било учудващо, че младият брат се обръща срещу Игнатова. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.