Горещ слух в ъндърграунда: Приятелите на Ицо Исуса се простиха с надеждата, че е жив

0

10 години след безследното изчезване на наркобоса Христо Вертерян – Ицо Исуса, приятелите му от Люлин нямат ни вест, ни кост от него, разкрива един от тях пред Галерия.

Страшилището на Люлин и на цяла София до 2009 година е обявен за трайно отсъстващ от приятелката му, която има две деца от него, но не е обявен за мъртъв.

Един от старите му авери попаднал на името на Ицо Исуса в избирателните списъци за местните избори. Ицо беше дясна ръка на Таки в миналото.

На 11 юни 2009г. след акция на МВР и ДАНС в ареста попадат Ицо и Таки. Те са обвинени за лидери на група за продажба на дрога. В килиите попада и Любо Чука, Сашо Пацов, Калоян Макса и много други. Лидерите Таки, Ицо Исуса и Боби Белята обаче изчезват.

От тогава следите на Ицо се губят. „Със сигурност е избягал, защото знае, че ще бъде арестуван. Но никой вече не вярва, че е жив, и никога няма да разберем какво се е случило. Жена му със сигурност не знае нищо. А той много обичаше децата си”, споделя информаторът на изданието.

Версиите за изчезването му са много – от това, че е убит от своите, че ги е предал, до безметежен живот по екзотични плажове, За нито една обаче няма доказателства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.