Брендо рекетиран за 6 милиона лева! Евелин Банев се крие във Виетнам, говори с близките само от улични телефони

1

Един от най-страховитите наркобосове у нас – Евелин Банев-Брендо, е рекетиран от корумпирани ченгета по върховете на спецслужбите за внушителната сума от 6 милиона лева! Високопоставен източник на „Уикенд” от МВР сподели пред „Уикенд”, че доносници от подземния свят са разкрили абсурда униформени да изнудват мафиот от ранга на вездесъщия Брендо.

За да се спаси от рекета, соченият като „кокаинов крал” възпитаник на спортното училище в Стара Загора с профил „борба” се скрил чак в Ханой, столицата на социалистически Виетнам, издаде информаторът ни. За да не бъде разкрит, бандитът от световна величина звънял на най-близките си хора само от улични телефони в 8-милионния Ханой или от предплатени СИМ карти, които използвал само по веднъж.


Причина за конспирацията е, че нагли униформени отчаяно търсели връзка с гангстера, за да му поискат шест милиона лева, срещу които щели да го отърват от проблемите му с МВР и правосъдието, потвърди източник на „Уикенд” във вътрешното министерство.

Първоначално босът се скрил във Венецуела, където има сериозни контакти в подзмемния свят. Именно от там Брендо взимал години наред кокаина, който продавал из цяла Европа. В последните две години обаче ситуацията във Венецуела се вложи драматично и никой не можел да гарантира сигурността на българина, дори вездесъщите генерали, които на практика управляват латиноамериканската държава. Така се наложило да потърси далеч по-сигурно убежище във Виетнам


Евелин Банев е един от малкото топ престъпници, който се издирва с две бюлетини на Интерпол – едната по искане на България, втората – на Румъния. Информацията в сайта на световната полицейска организация е, че ние търсим мафиота за пране на пари, а Букурещ – за лидерската му роля в международен канал за наркотрафик.
Кокаиновият крал бе осъден окончателно на 6 г. затвор от Върховния касационен съд (ВКС) за участие в престъпна група за пране на пари през 2018 г. У нас делото му продължи дванайсет години. Разследването започна през 2006 г. и след четири лета бе вкарано в съдебна зала.

Според магистратите Банев заедно с брат Симо Карайчев и убития през 2005 г. Константин Дишлиев, негов баджанак, действали като група за пране на пари от 17 октомври 2002 г. до 30 май 2005 г. Дейността им се простирала в България, САЩ, Британските Вирджински острови, Ирландия, Австрия и Швейцария. Те са превеждали суми от по няколко хиляди до милиона евро в различни сметки в чужбина към „Прайвът файнънс юниън“.
В началото на 2017 г. Брендо  получи задочно окончателна присъда в Румъния от 10 г. и половина затвор за внасяне на кокаин. Властите в Букурещ поискаха веднъж екстрадиция на Брендо. През 2014 г. обаче апелативният съд в София отказа, тъй като от Румъния не изпратиха надлежни документи за какво точно искат предаването на Брендо. Друг мотив, с който съдът отхвърли искането бе, че срещу него се води дело у нас, което е с приоритет.


През юли 2013 г. Брендо получи 20 г. затвор на първа инстанция от съда в Милано по т. нар. афера „Кокаинови крале”. Присъдата бе потвърдена от апелативния съд в Милано година по-късно. Чрез адвокатите си Брендо обжалва пред касационния съд в Рим. След нов тур между съдебните инстанции през септември м.г. върховният съд на Италия потвърди 20 години затвор за „кокаиновия крал”. Сега обаче никой не може да го намери, за да го въдвори в затвора. Тук се намесили и висши ченгета, които започнали да го изнудват напористо за сумата от 6 милиона лева.


Бизнесът на топ мафиота
се върти от племенницата

Легалният бизнес на Евелин Банев минава основно през една фирма – „Б.М.А. трейдинг” ООД. Дружеството е регистрирано през далечната 2001 г. заедно с уж бившата му съпруга Моника Александрова Добринова, с която, обаче, още живеят заедно. Проверката на „Уикенд” показа, че в момента ООД-то е еднолична собственост на 43-годишната Моника.


В Търговския регистър обаче е указано, че дейността на фирмата е под контрола никому неизвестния Лаарни Коз Визконде, но само заедно с досегашния управител Ирена Димитрова Семерджиева-Аргирова. 39-годишната дама се пада племенница на Брендо – тя е дъщеря на брат му Димитър Банев.


Ирена Семерджиева ще управлява и представлява дружеството и ще взема решения както напълно самостоятелно, така и заедно с Лаарни Коз Визконде. Отделно племенницата на наркобоса е в ръководството на още две търговски дружества – „Гранд комплексион” ООД, което е собственост на офшорката „Маунтфилд пропъртис С.А.” – Панама. Втората фирма е „Дрийм стоунс” ЕООД, която пък е притежание на „Корентин Лимитид” от Вирджинските острови. Дружеството обаче е прекратило търговската си дейност през март 2013 г.

1 Коментар
  1. Хопа казва

    абе не е дъщеря на брат му, ама айде…проверявайте си източниците….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.