Гаргата продавал некачествена дрога! За жестокостта му се носят легенди (ПОДРОБНОСТИ)

0

Нарко-босът Атанас Мечев-Гаргата продавал кофти дрога на улицата и клиентите били разочаровани от лошото качество, пише „Галерия”.

Това стана ясно от мотивите на Специализирания наказателен съд подело срещу Мечев и хората му.Гаргата е осъден на 4 години затвор. Той е арестуван над 10 пъти. Натрупал е 8 присъди, а е само на 34 години.

От 2015-а полицията  влиза в следите му, защото налага монопол за продажба на наркотици в Разлог и Банско през зимата, когато там има много хора, и постепенно настъпва към София. Известно е, че преди време е работил за Радослав Иванов – Темерута, но постепенно се отделя и започва да работи сам.

С внушителния си вид Гаргата стряскал уличните дилъри, които му се подчинявали. Заради жестокостта му се носят слухове и легенди. Мечев е роден в Русия, но е израснал в Разлог.

След раздялата с Темерута Атанас Мечев е подозиран, че продължава да работи за него  и му се отчита,. Но се оказват конкуренти.

Бандата на Гаргата е разбита през май 2016г., КОГАТО В СКЛАДА МУ В Разлог са намерени кокаин, амфетамини и марихуана.

Оттам дрогата била пренасяна в София, За това се грижел дилър, който задлъжнял на Гаргата и затова трябвало да се заеме с рискованата работа на куриер.

Гаргата стопанисвал заведение в кв. Драгалевци, което ползвал за база и като място за срещи с подопечните си дилъри. От мотивите към присъдата става ясно, че заведението е било посещавано от цивилни полицаи, които за записвали Гаргата и хората с които се среща.

Гаргата е пуснат само ден, след като е арестуван. Няколко наркомани са оттеглили показанията си, след като били сплашени. Разследващите обаче събрали достатъчно доказателства чрез подслушване.

Сега Гаргата отново е на свобода, въпреки че след 2016 г. го закопчаваха два пъти за различни престъпления. Ще влезе в затвора едва когато Върховният съд потвърди решението на първа инстанция, Делото сега е на втора. С настъпването на зимния сезон, ченгетата  зорко следят Мечев, знаейки, че се появява по това време в Разлог и Банско.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.