Жоро Главата задлъжня с 300 бона на лихвари. Наследникът на СИК заложил апартамент, за да си плати борч

0Георги Славов-Жоро Главата, който често е наричан и с прозвището „наследникът на СИК”, към днешна дата е задлъжнял с близо 300 000 лв. към столични лихвари. Това разкриха пред „Уикенд” наши източници от ъндърграунд средите. Преди седмицата, за да си изплати поредния забатачен борч, Главата е заложил дори апартамента си.Жорко, както на галено му викат приятелите му, допреди 3-4 години се правеше на бос на мафията и се разхождаше из София с демонстративна охрана от 7 мутри и два джипа „Мерцедес”. Това обаче е минало. Сега е останал без нито един бодигард, а скоро, както е тръгнало, ще остане и без покрив над главата.
Славов не за първи път затъва финансово. Между 2011 и 2013 г. той бе задлъжнял с близо 3 млн. лева към една от големите банки. Заради този дълг му  бяха запорирани апартаментите в хотелския и жилищен комплекс „Хевън” в Слънчев бряг. Дружеството на Георги Славов „Унитурс” АД, което управлява инвестиционните му имоти, също е в плачевно състояние, сочат данни от Търговския регистър. В начолото на 2018 г. Георги Славов пък продава за едва 5000 лв. фирмата си „ВС Маркет” на видинчанин Милен Маринов. Маринов е професионален ДДС измамник. На негово име има над 100 фирми, за които има подозрения, че точат данъци. Жоро Главата побързал да се освободи от дружеството, тъй като имал да плаща над 250 000 лева на държавата.


Хотелът „Хевън” на Главата беше един от скандално построените хотели в Слънчев бряг, тъй като е издигнат върху дюни, което е незаконно. Първата копка бе направена през 2005 г., а строежът бе завършен две години по-късно. Морският хотел на Жоро Главата е само на 25 метра от брега въпреки действащите  разпоредби, че строителство на сграда на по-малко от 100 метра от морето е изрично забранено. И до днес е абсолютна мистерия по какъв начин детето на групировката СИК е съумяло да купи терена държавна собственост, при положение че в тази местност е имало дюни. Слух твърди, че навремето за това е помогнал Митьо Очите. По това време двамата бяха близки приятели.


Години наред от Държавният строителен контрол дъвчеха темата със законността на луксозния хотел. На няколко пъти от ДНСК се заричаха,  че „Хевън“ ще се събаря, но аргументите в съда на държавната институция не издържаха и той си стои и до ден днешен.  


През 2009 г. сикаджийският гангстер се беше принудил да пусне чрез търг продажба на апартаменти в хотела, за да се събере спешно пари. Георги Славов имаше десетки запори, включително и върху дружествените си дялове във фирма „Джи ем ойл” .  
Въпреки атрактивните цени на жилищата с панорама към морето, кандидати на търговете не се появиха. През 2012 г. Митьо Очите беше направил оферта към сикаджията за покупка на„Хевън”, но цената която даваше на Главата, му се видя малка. Случайно или не, малко след това в хотела избухна пожар, а семейство столични, които имат апартамент там, бяха спасени на косъм да не изгорят в пламъците.  
Пак заради финансов дълг преди години е бил откраднат и автомобила на Славов. На 17 ноември 2014 г. крадци задигнаха луксозния му „Мерцедес”, паркиран до хипермаркет в столичния квартал „Бояна”.

Столични полицаи коментираха тогава, че автомобилът е бил задигнат, след като апашите успели да сканират ключа. Случката с мерцедеса завърши с хепиенд. В началото на февруари 2015 г. лимузината бе оставена в малка уличка в столичния квартал „Гоце Делчев”. Колата е била с пуснати светлини. До връщането и се стигнало след като Главата успял да събере 30 000 лв. и да ги върне на столичен лихвар с фамилия Стоев. Смята се, че именно въпросният Стоев организирал кражбата на мерцедеса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.