Скандалният адвокат с отнети права Стоян Рътков се фука с Ламборгини и Порше!

0

От дълго време темата Съдебна система е много коментирана в българското общество. Какви са качествата, как са назначени и как действат съдиите и какви са качествата, как са назначени и как действат прокурорите са теми, които се обсъждат непрестанно. Много малко внимание обаче, се отделя на една много важна тема, а именно какви са качествата и как действат адвокатите в България.

Софийска Градска Прокуратура е предявила иск срещу адвокатско дружество „Манчев и Рътков“ поради факта, че единия от съдружниците, а именно адвоката Стоян Рътков е отписан от Софийска Адвокатска Колегия  като адвокат, поради което не може да бъде съдружник в адвокатско дружество. Отписването, което на практика означава отнемане на адвокатски права, се е случило преди повече от две години. Делото по този случай е насрочено за 27.11.2019г. в Софийски Градски Съд, пише HotArena.bg


Специалисти са на мнение, че от две години адвокатско дружество „Манчев и Рътков“ работи по доста съмнителен начин. 

Надали клиентите на дружеството са наясно с този факт и че на практика има хипотеза, че могат да поискат обратно, всички платени от тях хонорари. Скандалният адвокат е с досие „осъждан“. Едната му присъда е една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок, а другата е две години лишаване от свобода отново с три години изпитателен срок. И двете присъди са влезли в сила.

Скандалното поведение на  Стоян Рътков не спира и дори продължава с пълна сила.


На 25.10.2019г. в канала Youtube излезе 38 минутен клип „Гараж мечта“, в който клип Стоян Рътков показва на автомобилни ентусиасти, автомобилите, които се намират в неговия личен гараж. Клипът започва с представянето на личният мотоциклет на Рътков, Хонда Валкирия. След това е показан и авомобилът, който той кара, Ламборгини Хуракан. За тази кола Стоян Рътков обяснава, че когато я е поръчал не е искал тази кола да е с типичният за нея черен цвят, затова я е поръчал зелена. Също казва, че седалките са произведени по негов размер. Другият автомобил в гаража на Стоян Рътков, който той показва и демонстрира в клипа е Порше 911 Тарга 4 GTS. В клипа Стоян Рътков също казва, че когато е поръчвал колата на неговият дилър в Порше, все още такава цветова комбинация не е била поръчвана. Той също заявява, че най-добре тези автомобили се карат нощем?

Всичко това нямаше да шокира, ако направената в КАТ проверка не показа нещо съвсем различно. И Ламборгинито с регистрационен номер СВ966…. и Поршето с регистрационен номер СВ966…. са собственост на дружество Ауто Лимо Трейдинг  ЕООД. Едноличен собственик на дружеството и негов управител е Евгения Стоянова Ръткова. Това не е някой друг, а 73-годишната майка на скандалният адвокат. Освен Ламборгинито и Поршето, в момента Ауто Лимо Трейдинг ЕООД е собственик и на последния модел AUDI Q8 с регистрационен номер СВ96…… Справката показва също, че дружеството е било собственик и на Ферари 458.

С какви средства са купувани тези автомобили?

Ако това не са приходи от бизнеса на сина и, то откъде тази 73 годишна жена пенсионер, има тези пари? Или с всичко се процедира,  както обикновено, за да прикрием приходите от скандални схеми и открием една фирма на името на мама, и всички средства ще перем там?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.