Скъсаха американската виза на Адриана Тюркмен заради доноси срещу нея и покойния й съпруг Фатик

0

Адриана Тюркмен, вдовица на разстреляния през 2003 г. в София бос на контрабандата Филип Найденов – Фатик, е била обявена за персона нон грата в Америка, научи „Уикенд”. Преди около месец служители от американското посолство в София са скъсали изтичащата 10-годишна виза на вдовицата на Фатик и са отказали без каквито и да е обяснение да й издадат нова.

Изненадващото решение на американците най-вероятно е заради постъпили доноси срещу Адриана Тюркмен и нейния покоен мъж Филип Найденов – Фатик. С неговото име се свързваше производството и контрабандата на амфетамини от България към Европа през 90-те години на миналия век. Фатик е син на установилия се през 60-те години на миналия век в България сириец Исмет Шабан, за когото разправят, че е внесъл от родината си формулата за производство на амфетамин. До 1989 г. фамилията на Исмет Шабан се е ползвала с

личната благословия на Тодор Живков.

След демократичните промени прекръстилият се от Фатик Исмет Шабан на Филип Найденов сириец пое бизнеса от ръцете на баща си. Неговото име бе сочено като водещо в сферата на контрабандня внос на луксозни автомобили със съмнителен произход в България, приписваха му и ръководна роля в трафика на наркотици и цигари. Фатик бе близък с почти всички мафиотски босове, негова запазена марка бе да стреля с пистолета си по време на мутренски сбирки в ресторанти и барове.
Филип Найденов бе разстрелян на 19 август 2003 г. посред бял ден на оживено кръстовище в София. Тогава наемен убиец изстреля цял пълнител от автомат „Калашников” по мерцедеса му, а 9 от куршумите улучиха мишената. За мафиотската екзекуция няма осъдени, макар МВР да разследваше Йоско Костинбродския и бандата му за убийството.

След смъртта на Фатик се оказа, че митичния сириец е прехвърлил голяма част от богатството си на своята любовница Невена Стойчева, включително и къща в „Бояна”. Законната му съпруга Адриана Тюркмен заведе серия от дела срещу съперницата си и в крайна сметка съумя да си върне чрез съда част от прехвърлените на Невена Стойчева имоти. Към днешна дата Адриана Тюркмен е собственичка на

няколко имота в центъра на София,

които отдава под наем и прибира по над 20 000 лева месечно.
През последните години Адриана Тюркмен често отскачаше до Америка, именно зад Океана вдовицата на Фатик роди и двете си дъщери – Александра и Адриана. Заради това отнемането на американската й виза е изненадващо.
„Адриана е много разстроена заради отказа на американското посолство да й издаде нова виза. И двете й дъщери са американски граждани и живеят в САЩ. Това е голямо недоразумение”, коментират приятелки на вдовицата на Фатик.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.