Бившият мъж на Радост Драганова излезе от ареста, баща му трепери за живота си след побой и заплахи за убийство

0

Нова война се очаква между асансьорния бос Илия Златанов и сина му Явор, който е бивш съпруг на телевизионната водеща Радост Драганова, научи „Галерия“ от близки до семейството.

Миналата седмица Явор напусна ареста, срещу парична гаранция от 50 000 лева, след като прекара три месеца зад решетките. Той бе задържан в края на юли при операция на ГДБОП по обвинение, че е лидер на престъпна група за изнудване и пране на пари. Сигналът е от баща му Илия, който според разследването е жертва на сина си. Приватизаторът на асансьорния завод в Дупница бил заплашван от мутрите на сина си, а през 2018-а бил пребит зверски.

Целта според него е да прехвърли бизнеса на сина си Явор, на бившата си съпруга и на дъщеря си. Всички те са във война с Илия Златанов и бяха задържани заедно със сина му.

„След като баща му научи, че го освобождават от ареста, се чудеше дали да не се скрие някъде или направо да не напусне страната. Златанов-младши не се спира пред нищо“, казва близък на семейството, който е убеден, че изстъпленията на сина срещу бащата милионер ще се подновят.

След акцията на антимафиотите и арестите на семейната банда беше конфискувано цяло състояние – 5 милиона лева, 35 килограма злато и 6 луксозни автомобила. Още половин милион платили за парични гаранции останалите, които Бяха пуснати още на третия ден. В чужбина е спрян превод за няколко милиона, които синът е трябвало да получи от сметката на баща си.

„Сега Явор излиза и няма пари. Баща му твърдеше, че пръснал цяло състояние за кокаин, Всичко, което имаше, дължи на баща си, после го прие за съдружник, но Явор иска всичко за себе си“ , допълва източника на изданието.

Войната между баща и син излезе наяве, когато се разбра, че асансьорите на бул. „Цариградско шосе“ не работят. Оказа се, че те са произведени в завода в София, който е превзет от сина, а не са от оригиналния в Дупница на бащата. Освен това Илия Златанов е уличил сина си в нарушения заради бизнеса му пред държавните институции.

Войната ескалира преди няколко месеца със заплахи и изнудване. Илия Злат6анов бил заплашван да прехвърли всичко, което има на зет си Махмуд, който играел заедно с дъщеря му, бившата му жена и най-вече Явор.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.