Цар Киро пак влиза в пандиза, ще търка наровете 8 месеца за хулиганство

0

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, скоро ще влезе в затвора за 8 месеца, заради хулиганство, показа проверка на „Галерия“.

Присъдата му е прочетена инкогнито от Апелативния съд в Пловдив през април и се очаква до седмици Върховният съд да я потвърди. Срещу Цар Киро има и друго по-тежко дело в Апелативния съд за трафик на живак и продажба на амфетамини, Делото още тече и наказанието му на първа инстанция е две години. То обаче е далеч от окончателното решение, за разлика от това за хулиганството.

Цар Киро вече3 лежа в пандиза заради заплахи за убийство към близките на 1—годишния Антон Петров от Катуница. През 2011-а, момчето беше смазано от колата на приближен на Цар Киро по време на размирици в селото и протест срещу безобразията на ромската фамилия. Тогава палатите на Рашков бяха подпалени, а срещу тях започна разследване от няколко институции.

Цар Киро излезе от затвора през 2013г. Година по-късно той нападна журналисти, които дошли на адреса му в Пловдив, за да снимат разправия пред къщата му. Ядосал се от апаратите на репортерите. Двама от неговите хора приклещили фотографа, а Цар Киро започнал да го души. След това го заплюл в лицето. Псувал и обиждал журналистите. Наплюл в лицето и колежка на репортера. Журналистите пуснали жалба в полицията и Цар Киро е задържан. Интересно е, че на първа инстанция циганският бос е оправдан. Апелативният съд на втора инстанция отменя решението и налага наказание от 8 месеца затвор. Мотивите са, че Цар Киро вече е бил осъждан за хулиганство, лежал е в затвора и в това отношение е рецидивист.

Междувременно е арестуван с приближените си заради трафик на живак, производство на амфетамини и незаконно притежание на културни ценности – римски монети. Задържат го три месеца преди да нападне журналистите в Пловдив.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.