Бижутата на Евгения Банева за над 3 милиона прашасват в трезор. Олигарсите твърдят че са им подаръци?!

0

Бижутата на Евгения Банева, които бяха иззети от имотите на семейството преди година са на стойност над 3 милиона лева, научи „Галерия“ от източник, запознат с разследването. Това са само дамските аксесоари, които се оценяват. Отделно Николай Банев има изключително скъпи вещи, много от тях с колекционерска стойност.

Скъпоценни камъни, платина, колекционерски часовници, ръчно изработени колиета, гривни и обеци са сред богатствата на Банева. Сега те се съхраняват в трезор на Специализираната прокуратура, а оръжията на Банев са в 4-то РПУ.

Очаква се скоро антикорупционната комисия да поиска от съда запор на имуществото на Баневи сред които са и бляскавите ценности. Описът им и установяването на произхода им ще отнеме много време, защото те твърдели, че това са подаръци – от бизнесмени, приятели, дори политици.

Баневи са задържани с обвинение за данъчни престъпления и пране на пари от нарязани за скрап заводи. Според прокуратурата те са присвоили 85 милиона лева от 4 предприятия, укрили са данъци за 4,3 милиона и са изпрали парите, Николай Банев е в ареста точно от една година. Той и жена му бяха задържани в Ница на 26 октомври миналата година, след като се криха повече от месец. В понеделник на делото срещу него Банев поиска да излезе на свобода и уверяваше магистратите, че няма да избяга.

Евгения пристигна на делото семпло облечена, без обичайните бляскави бижута, които са иззети от разследващите. Тя е на свобода от два месеца. Пусна я прокуратурата, защото си прави медицински изследвания. Съмненията са за рак на щитовидната жлеза.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.