Ново 20: Дубай отказва да върне Жоро Бирмата, богатите хора там са на почит

0

Задържаният в Дубай беглец Георги Станоев – Малката Бирма, се измъква от екстрадация с белезници у нас, пише „Галерия“.  

Емирството вероятно ще откаже да го пусне, въпреки че преди месец т6ам го задържаха заради червената бюлетина в Интерпол, с която се издирва от една година насам. Все още има противоречива информации как точно е арестуван Бирмата в Абу Даби. Според една от тях той се предал сам, според друга е прецакан от Иван Танев-Универсалния, който също е в Дубай и отлично познава актуалния до скоро плейбой,

Жоро Бирмата е издирван от Интерпол, за да бъде обвинен за производство на нелегални цигари, данъчни престъпления и9 пране на пари.

Баща му и брат му се предадоха в София и бяха освободени под парична гаранция, докато тече следствието.

„Бирмата не е единствения, който се спасява от ектрадация. Процедурата е тромава. Дубай е извън Европейския съюз и богатите хора там са на почит“, издава източник на ‚Галерия“.

Според него Бирмата отдавна е напуснал ареста, докато тече комуникацията с България и Интерпол за предаването му.

Най-известния случай, когато Дубай отказа да ни върне обвиняем е, когато преди 5 години, съобщиха, че Таки е арестуван там. Той така и не беше доведен у нас, а след това свалиха обвиненията срещу него и той вече е свободен гражданин.

Другият случай е с данъчния аферист Иван Танев-Универсалния, който е в Дубай от 2012 година, властите знаят за него, но не го ектрадират, въпреки че Интерпол го издирва с червена бюлетина.

Говори се, че и Ружа Игнатова, издирвана в САЩ за измами с 400 милиона долара от криптовалута се крие в Дубай и живее спокойно с натрупаните пачки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.