Кой взриви адвоката от Монтана? Юристът работи в комбина с нотариус Искра Фидосова

0


Адвокатът Красимир Босев, чийто джип стана на пух и прах след взрив в Монтана, работи рамо до рамо с позабравената вече законодателка Искра Фидосова. Нещо повече, двамата са много близки, а канторите им са една над друга в сграда, която строят заедно преди години. Тя е разположена точно срещу съдебната палата в центъра на града, пише „Уикенд“.

Адвокат Босев и нотариус Фидосова си разменят клиенти, помагат си понякога доста брутално в юридическите казуси, подчертават източници на „Уикенд”. Например, с общи усилия, безпардонно на няколко пъти отнемат клиенти от други колеги, разбира се по дела с голям материален интерес.
Искра Фидосова е позната на цяла България от престоя си в парламента,

съмненията около дипломата й на юрист,


купуването на цигански гласове по време на изборите. Тя беше изхвърлена от парламента и ГЕРБ, след като гръмна скандалът с търговия на влияние около Филип Златанов и митичното му тефтерче. След това фиаско в голямата политика, се завърна в родната Монтана и стана отново нотариус, като отвори и ресторант.
Сага пък взривът направи нейния приятел адвокат Босев известен в цялата страна. „Лакомията вдигна във въздуха гаража му” – така лаконично източниците ни обясняват причините за атентата, който едва не срути цял жилищен блок, при това газифициран. Адвокатът, за когото казват, че срещу пари е готов да води и най-миризливи дела, от години има скандална слава в Монтана. Минава за местния спец по граждански дела. Печели най-бруталните бракоразводни процеси, при които деца се отнемат от майките им в полза на клиентите му, които са едни от най-страховитите мутри в региона, а и в страната.
Самият Босев от години също не живее със съпругата си. Жена му Анжела, която описват като почтен и скромен човек, акушерка по професия, го напуснала и отпрашила към Великобритания. Двамата имат големи деца, които са поели по пътя си.
Освен бракоразводните дела, другата стихия на адвокат Босев са имотните казуси. В юридическите среди се коментират

необичайно дългите пълномощни,

разписвани от клиентите му. Някъде накрая в тях е отбелязано, че адвокатът може да се разпорежда с материалния интерес по делото. Така, обясняват запознати, накрая се оказва, че са договорени 1000 лева адвокатски хонорар, но защитникът взема, например, 10 хил. лева. Законно!
И понеже бил адски натоварен, викал понякога клиентите си в кантората или преди изгрев слънце, или нощем по късна доба, за да му подписват пълномощни. Хората едно прочели, друго не успели да осъзнаят, накрая се оказват прецакани – кой с имот, кой с пари. Повечето от тях чак след време се усещат, че са тънко изиграни, но нещата са така изпипани юридически, че нямат полезен ход. Според познавачи на законите, Комисията по конфискациите може да се натъкне на интересна фактология, ако се зарови 25 години назад в сметките на монтанския юрист.
Преди години, припомнят си в града, той слага ръка на култовия ресторант „Ловен дом” в местността Калето над Монтана. Сградата е вдигната в далечната 1939 г., а по-късно край нея е направен паметник, известен като петолъчката. През 1992 г. ловният дом и имота край него е продаден на частно лице. По-късно всичко това отива в Босев, а сега мястото, край което са израснали поколения местни деца, е превърнато в руини.
При толкова голяма и разнообразна професионална заетост, не е странно, че стават и засечки. Преди две години Красимир Босев е нападнат на улицата.

„Били са го с паве, едва се отърва”


 – допълват източниците ни.
Малко след като бе взривен гаражът му, адвокатът заяви, че е наясно откъде идва поръчката. Според слуховете в Монтана, подозренията са свързани с тежкия бракоразводен процес на Андрей Колев, уважаван в града бизнесмен. „Това е най-абсурдното обвинение” – казват обаче отлично информирани. Те допълват, че Андрей Колев е човек с добро име, рационализатор, измислил уред за вадене на злато от реките, дал хляб на много хора в предприятията си за производство на пластмаси. Едва ли точно той ще тръгне да отмъщава и взривява когото и да е, коментират в града.
В личен план Колев има три брака и шест деца. Негова бивша жена от години му завеждала непрекъснато дела за имоти и издръжки. Била се заклела, че ще му вземе всичко и ще го направи просяк. „Тя влага всичко, което изкара, в съдебни дела и дори ще остави децата си да мизерстват, само и само да има пари за съдебни процеси” – обясняват запознати. Адвокат на дамата е Красимир Босев.
Бизнесменът Андрей Колев обаче нито е викан в полицията, нито е задържан, нито е разпитван. Явно подозренията за негова съпричастност към бомбата са само в нечие въображение, категорични са в Монтана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.