Станка Марангозова ликвидирана с 3 куршума в главата. И Митьо Очите – жертва на Фараонката (Подробности)

0


С три куршума в главата е очистена сочената за фараонка Станка Марангозова, научи ексклузивно „България Днес“. Тялото на 46-годишната жена бе открито в четвъртък вечерта в лек автомобил пежо на паркинга пред бл. 18 в столичния жк „Младост 1“. Сигнал за зловещата находка подава приятелят на жертвата Динко Геров минути преди 21 часа.

Станка Марангозова признава преди години, че се страхува за живота си

Криминалисти предполагат, че жената е паркирала колата си и е говорила по телефона. В този момент е изненадана от килър, който я пронизва с три куршума през отворения прозорец на автомобила. След като изпълнява задачата си, килърът подхвърля бяла роза под вратата на пежото, разкриха очевидци.

Събеседникът й е чул изстрелите, преди разговорът да прекъсне. Последният човек, който е говорил с Марангозова, е от голямо значение за разследването, защото може да е чул нещо, което да помогне за залавянето на убиеца. Оказва се обаче, че телефонът на Марангозова се е повредил при екзекуцията. Апаратът бил целият облян в кръвта на собственичката му и отказал да работи. Криминалистите залагат много на това – да установят комуникацията на убитата. Затова се заели да поправят джиесема с надеждата да извадят улика.

При огледа на местопрестъплението Станка е открита с глава, наклонена към седалката до шофьора. По лявото й слепоочие имало следи от кръв – един от изстрелите е попаднал там, а друг – зад ухото. На пръв поглед друга дупка от куршум не личала, но по всяка вероятност е попаднала в окосмената част на главата сред гъстата й черна коса. Край колата са открити гилзи от 9-милиметрово оръжие. Заради тъмнината на място е повикана пожарна, която да осветява местопрестъплението.

В колата са намерени пазарски чанти. Не е изключено жената да е била на шопинг в близкия мол и да е следена още от търговския център, предполагат ченгетата. Неизвестно защо в първите часове след покушението МВР не признава категорично за убийството, а уточнява, че се разследва и версия за самоубийство. Как ще се е самоубила с три куршума, чудят се съседите на жертвата. От седмици те треперят от посегателства в квартала след открития срещу входа на убитата център по наркомании. Заради опасенията, че наркозависимите безчинстват в квартала, здравният министър Кирил Ананиев обеща на мястото да има постоянно засилена охрана и видеонаблюдение. Ако това беше направено, можеше да не се стигне до тази трагедия, коментират живеещите.

Разследващите се залавят веднага да разпитват половинката на Марангозова – Динко. Първоначално стъписаният мъж изпада в шок и ридае край трупа на жена си. Налага му се да се окопити, защото полицаите го качват в апартамента му на 8-ия етаж в шести вход. Той трябва да присъства на огледа и да даде показания, които са изключително важни за разследващите в първите часове след престъплението. Динко е разпитван какви заплахи е получавала Станка и за подробности около работата й. От жилището ченгетата изземат десетки папки с документи.

Убитата е дъщеря на д-р Кънчо Марангозов, който бе депутат от БСП в 38-ото Народно събрание и дългогодишен началник на бургаската болница. Той почина през 2015 г. на 71-годишна възраст след продължително боледуване.

Според ченгетата основната версия за убийството на Станка е свързана с посредническата дейност, която е развивала. Тя е била разследвана за финансови измами за над 60 млн. лв. и пране на пари. Представяла се е за инвестиционен посредник и така е завлякла десетки хора, бизнесмени и крими герои, сред които е несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите, твърдят запознати.

Самата Станка е споделяла пред медиите, че се страхува за живота си. Тя разказа, че проблемите й започнали, когато през 2009 година сключила договор с Иво Масларов – доведен син на бившия министър Емилия Масларова. С договора той й предоставил 150 хил. евро, които да управлява, а тя трябвало да докара печалба от 15 до 30%, което по думите й било неизпълнимо. В декларация Масларов обявил парите като заем и започнал да търси суми от Марангозова. Зачислил й своя човек Радослав Иванов, който я следвал навсякъде като шофьор. Станка се принудила да му припише свой автомобил.

„Получавала съм изречение, че ако не изпълня това, което трябва да направя, идва в офиса, съблича ме гола и ме започва“, казва през 2013 година Марангозова. Тогава тя влезе в новинарските емисии, след като се барикадира в мезонета си на столичната ул. „Ангел Каралийчев“, за да не бъде изведена оттам със съдия-изпълнител. Тя споделя, че през 2011 г. ДАНС – Враца, й спасили живота. Агентите я заключили заради пране на пари, но неофициално й доверили, че по този начин я пазят от зложелатели.

В миналото Марангозова развивала бизнес с недвижими имоти и със строителство, но напоследък насочила усилията си в слънчевите панели и екоенергията. Фирмата й „Бг Ню Енерджи“ предлага монтиране на локално отопление с различни енергоизточници – пелети, твърдо гориво, нафта и изграждане на ВиК инсталации. Справка в Търговския регистър показва, че от няколко години дружеството има запор за над 160 хил. лева.

Оставената бяла роза до колата на убитата жена препраща към дневниците на Роджър Шалот, описани в произведението на Пол Дохърти „Убийствата на бялата роза“. В него се разказва за кардиналски племенник и негов доверен човек, наети от крал Хенри VIII, за да разгадаят поредица странни убийства. До всеки труп има оставена бяла роза – символ на династията Йорк и на тайно общество, поставило си за цел да сложи край на владичеството на Тюдорите.Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.