Съдийка – гангстерска съпруга организира бунт срещу Гешев! (Сензационни разкрития за първи път)

1

Скандална съдийка, съпруга на мастит гангстер от свитата на мафиотския бос Камен Балбузанов – Куката, стои зад безпрецедентния призив на близо 300 съдии от различни съдилища в България да „защитят принципите на правовата демократична държава”. Става въпрос за съдия Владислава Цариградска – Бировска от районния съд в Луковит, която е и председател на Контролния съвет на Съюза на съдиите в България. Маститата съдийка е съпруга на плевенския гангстер Марио Бировски – Бокса, разследван за рекет, бомбени атентати и убийства, пише „Уикенд“.Шокиращата връзка между Съюза на съдиите и подсъдимите знакови мафиоти Камен Куката и Митьо Очите бе разкрита от потресени магистрати след акцията на Владислава Цариградска срещу съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), спецпрокурора Иван Гешев и политическите реакции по казуса с предсрочното освобождаване от затвора на убиеца Джок Полфрийман.
Оказа се, че

омъжената за гангстера Марио Бокса съдийка

е автор на обръщението, подписано от близо 300 съдии, в които магистратите опитват да насъскат колегите си срещу прокуратурата и обвинителя Иван Гешев, кандидат за поста главен прокурор след изтичането на мандата на Сотир Цацаров.
Съдийката Владислава Цариградска става активен функционер в неправителствената организация Съюз на съдиите в България през есента на 2017 г., само 3 месеца след зрелищна акция на Специализираната прокуратура в Плевен срещу рекетьорската банда на Камен Балбузанов – Куката. Тогава антимафиотите закопчаха Камен Куката, Валентин Георгиев – Вальо Жълтия и Ивайло Бировски – Иво Бокса за повсеместен рекет над търговци и бизнесмени в Плевен. Заедно с бандитите бе арестуван и плевенския прокурор Димитър Захариев, който бе уволнен от държавното обвинение.
Арестуваният и подсъдим за рекет Иво Бокса е девер на съдийката Владислава Цариградска. Неговият брат Марио Бировски е женен за Владислава, която през годините е съумяла да спаси мъжа си от не едно и две разследвания за тежки престъпления. Към днешна дата съдия Владислава Цариградска е сочена за тайнствения

посредник между свидетели и обвиняеми

по делото за рекет на Камен Куката и девера й Иво Бокса. През последната година десетки свидетели оттеглиха показанията си срещу мафиотската банда на Балбузанов, като повечето притискани под сурдинка признават, че са заплашвани от хора от близкото обкръжение на Иво Бокса.
Заради масовия отлив на „страхувани” свидетели, Камен Куката и рекетьорите от бандата му се отърваха със смехотворни присъди на първа инстанция в Специализирания съд. През юли 2019 г. съдийката Лидия Георгиева постанови, че гологлавия гангстер не е ръководител на шпицкоманда за изнудвания и удари чукчето си под решението Камен Кукатна да лежи само 4 години в затвора. Неговата дясна ръка Ивайло Бировски – Бокса пък бе

помилван с условна присъда от 3 години.


Тя бе постановена заради кражбата на детски атракцион – батути и надуваем замък. Иво Бокса прибрал съоръжението за 30 000 лева от търговец, който не поискал разрешение от бандата да работи в парк „Кайлъка“.
Минималните присъди, постановени на Камен Куката и бандата му, дадоха повод за коментари, че мафиотската банда на Балбузанов е над закона и се ползва с покровители в съдебната система. Защото групата бе разследвана за масови кражби на земеделска земя чрез рекет над собствениците й, а при обиските в домовете на задържаните бяха открити над 70 заверени при нотариус сделки за прехвърляне на имоти.
Недоказано в съда остана и обвинението, че Иво Бокса и Камен Куката са се опитали да заграбят чрез рекет най-големия хлебозавод в Плевен „Плевенски хляб”, собственост на мистериозно изчезналия бизнесмен Йоско Исаев. Следите му се губят от 10 септември 2015 г. Тогава той отишъл в София с джипа си на среща с бизнеспартньори. Придружавал го адвокатът на „Плевенски хляб” Иван Иванов. След края на срещата Исаев казал, че има да свърши някаква работа. Оттогава от бизнесмена няма нито вест, нито кост. В София е открит джипа му „Фолксваген Туарег”.
Според една от разследваните версии,

Йоско Исаев е похитен и ликвидиран

от бандата на Камен Куката, за да може групата да сложи ръка върху хлебозавода. След като 50-годишния хлебопроизводител изчезва, Валентин Георгиев – Вальо Жълтия от групата за рекет опитва да заграби акциите му в „Плевенски хляб”.
Съмненията на криминалистите са, че в отвличането и убийството на Йоско Исаев участва съпругът на съдийката Владислава Цариградска – Марио Бировски. Клетката на неговия мобилен телефон е засечена в София в деня на изчезването на Исаев. Марио Бокса даже не е сред арестуваните при спецакцията срещу бандата на Камен Куката в Плевен. Неговият брат Иво Бировски обаче е заловен, след като опитва да избяга с мощния си джип „Рейндж Ровър”. При последвалата гонка Бировски дори блъска с огромна скорост полицейска патрулка и наранява двама полицаи.
След акцията през 2017 г., при която са арестувани Камен Куката, Вальо Жълтия и Ивайло Бировски, съдийката от районния съд в Луковит Владислава Цариградска – Бировска опитва да

замаскира връзката си с Иво Бокса.

Тя преустановява практиката си да се подписва под съдебни решения с компрометираната фамилия „Бировска” и използва само моминското си име. За да спаси своя девер от дългогодишен затвор, както и за да осуети бъдещ арест на мъжа си Марио по подозрение, че е участвал в отвличането и вероятното убийство на хлебния бос Йоско Исаев, съдийката става активен функционер в неправителствената организация Съюз на съдиите в България.
„Чрез режисирани скандали и обвинения към прокуратурата съдийката Владислава Цариградска цели да компрометира Висшия съдебен съвет и да осуети избора за главен прокурор на Иван Гешев. Защото именно Гешев разпореди акцията срещу Камен Куката и Ивайло Бировски, девер на съдия Цариградска. Абсурдно е съдия, който съжителства със знаков гангстер и се издържа от парите на мутрите, да пише декларации срещу колегите си в съдебната система”, не крият възмущението си от скандалната съдийка Владислава Цариградска хората в тоги.

Марио Бокса – първият
съден рекетьор в България

Плевенският бандит се жени за съдийката Владка, докато се укрива от правосъдието във Варна

Съдия Владислава Цариградска се залюбва с плевенския гангстер Марио Бировски в средата на 90-те години на миналия век. Тогава Марио, заедно с брат си Ивайло, боксьори от плевенския боен клуб „Спартак”, се заселват във Варна, тъй като са издирвани от полицията в родния си град за серия криминални изстъпления.

Братята Ивайло и Марио Бировски, заедно с техните сподвижници Камен Балбузанов – Куката и Валентин Георгиев – Жълтия, са подсъдими по първото дело за рекет в България. През 1991 г. бандата започва да рекетира за пари собствениците на оборотни заведения в Плевен. Групата нахлува в бар „Уест“ и започва да троши инвентар, да бие клиенти и персонал. По този повод е образувано досъдебно производство и вкарано в плевенския съд. Разбирайки, че ще бъдат осъдени, братята се укриват от плевенското правосъдие чак във Варна и там започват да водят бурен светски живот.
В морската столица издирвания от МВР рекетьор Марио Бировски се залюбва с местната красавица Владка Цариградска, двамата вдигат тежка сватба, на която присъства целия крими контингент. На венчавката пируват Митьо Очите, Камен Куката, варненския наркобос Иво Гела и други знакови гангстери.


Малко след като става г-жа Бировска, варненката Владислава завършва право и странно как автоматично става младши съдия, а по-късно и съдия в Районния съд в Луковит. Твърди се, че идеята за това е на нейния кум – плевенският бомбаджия Валентин Георгиев – Вальо Жълтия. По това време Жълтия живее на семейни начала със съдийката Весела Сахатчиева. В края на 90-те години на миналия век магистрат Сахатчиева е обвинена, че е оказвала влияние върху прокурори от Плевен и региона да не арестуват Вальо Жълтия за серия от бомбени атентати и убийства.
След като през 2003 г. в Плевен показно е ликвидиран босът на проституцията в града Марио Иванов, братята Ивайло и Марио Бировски, заедно с приближения си Вальо Жълтия, се изнасят към Испания. Там плевенската банда се забърква в серия от криминални прояви. Групата се завръща у нас след няколко години, когато повечето разследвания срещу членовете й са прекратени.
В последните години братята Марио и Ивайло Бировски – Боксовете имат интереси в земеделието и в покупката на имоти. Мнозина познавачи на ъндърграунда твърдят, че братята боксьори са заграбили чрез рекет хиляди декари селскостопански земи, но заради съдийския чадър, опънат над тях от Владислава Цариградска, прокурори не смеят да разследват престъпленията им. „Публична тайна е, че братята Ивайло и Иво Бокса стояха зад бомбените атентати срещу футболната легенда от Плевен Пламен Гетов.

Те взривиха и бара му, и конюшната му през 2000 г. Тогава братята се спасиха от наказателно преследване, а го отнесе само Вальо Жълтия. Когато Пламен Гетов се отказа от бизнеса с коне, Марио Бокса откри ферма за коне в село Опанец…”, припомнят познавачи на плевенския ъндърграунд.

1 Коментар
  1. Калоян казва

    Връщане на Смъртните присъди за такива уроди! Тоя едния мършляк – Ивайло Бировски е от моя край – голямо лайно и супер нагъл! Долнопробнат@ пасмина трябва да бъде смазана, за да я има България!!!! Докато такива мъжки ку*ви като тея се разхождат н свобода, българя ще е на тоя хал…. Трябва да се обедини и смаж3м както си пише по книгите!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.