Баневи разполагат с две мотороли в ареста! Наздиратели вкарват топла храна за вип-арестантите

0

Следственият арест на „Г.М. Димитров”, въпреки мрачните описания, се оказва, че предлага и някои екстри за своите обитатели, стига техните адвокати да попаднат на подходящ назирател. И което е особено важно – да имат достатъчно пари, за да си платят за обслужването. А то включва – от вкарване на неща от първа необходимост като мобилен телефон, водене до избрани лечебни заведения, та чак до доставка на храна от ресторант, посочен от вип-арестанта,. пише Уикенд.

Дежурни пазачи в следствения арест на „Г.М. Димитров” с „големи сърца”, например, вкарали в килиите на Николай Бинев и съпругата му Евгения телефони, разкриват пред „Уикенд” отлично запознати със схемата, по която са им доставени апаратите. Тя не блести с оригиналност, а как точно милионерите са се отблагодарили на своите нови приятели, знаят само участниците в малката афера. Разбира се, камерите на следствения арест са запечатили трогателните сценки и ако разследващите имат желание, могат лесно да докажат кой как е помагал на клетия приватизатор и неговата трета съпруга.


На преден план излиза някой си Любомир Стоичков от централния дежурен пост. По силата на своето служебно положение той може да контактува с адвокатите на обитателите на килиите в следствения арест на „Г.М Димитров” 22. Съответно и да договаря с тях параметрите за някоя и друга услуга. Адвокат на Банев, например, му предава две мотороли. Едната е черна и е за олигарха, а

другият модел е бял и е за Евгения.

Тя обаче категорично отказва да вземе апарата, който й е занесен лично от въпросния господин. Нищо чудно мадам Банева да се е опасявала от провокация. А може би е умирала и от страх да не я спипат в нарушение на закона. Все пак госпожата винаги подчертава, че е завършила право!


Адвокат обаче я убеждава да си прибере апарата. Служителят се качва отново лично на третия етаж, за да й го достави. За да не го коментират зад гърба му, обяснил на колегите си, че трябвало да се разпишат някакви документи от госпожата. Длъжността му наистина позволява да има достъп до арестантите, обясняват източниците ни, но само в изключителни случаи.
Черната моторола на Николай Банев обаче изминава по-дълъг път, докато стигне до него. Стоичков първо връчил телефона на Петър Чочев, който е помощник дежурен в централния пост. Той го предал на Борислав Минев, който надзирава реда и дисциплината на четвъртия етаж в ареста. Така от ръка на ръка апаратът тихо-мълком стига до Банев, а услужливият Борислав Минев си заслужил и приличен „хонорар”, казват очевидци.
В един момент обаче Николай Банев е спипан, че ползва мобилен телефон в килията си. Веднага след като черната моторола е намерена, Евгения бърза да изхвърли бялата.
„Ако някой подозира, че описаната ситуация е измислена и целта е да се хвърли

петно върху реномето на подсъдимите Баневи,

нека погледне записите от камерите. Дано само някой предвидливо да не ги е изтрил „по грешка” – обясняват източниците ни.
Те научили също, че Любомир Стоичков обещал да помага с каквото може на милионерите, докато са зад решетките. Явно човекът се е разчувствал от тежката участ на Баневи, които от лукса на Ривиерата се оказаха в мизерията на „Г.М. Димитров”22.
Олигархът и мадам Банева обаче не са единствените клиенти на дежурния Любомир Стоичков. Заедно с медицинската сестра Евгения Андонова той се нагърбил да помогне и на Миню Стайков. Алкохолният бос трябвало да бъде закаран в лечебно заведение, извън сградата на „Г.М. Димитров”. За услугата имало и подходящ финансов стимул, допълват източниците ни. Но става непредвиден гаф. „Нещата не се случват точно така, както е била зададена поръчката и арестантът не стига там, където е искал да бъде заведен” – разкриват хора от системата. Въпреки това обаче

сестрата и пазачът от централния дежурен пост

не си направили труда да върнат хонорара. Източниците ни допълват, че това не е първият случай, при който двамата служители в ареста на „Г.М. Димитров” дават всичко от себе си, за да помогнат на „закъсали” със здравето арестанти. Срещу съответни стимули, разбира се.
Евгения Банева, например, също почувствала топлото им отношение. Те й помогнали с всички сили, за да бъде извеждана на прегледи във външни болници.


И още една много хуманна идея успял да прокара дежурният от централния пост Любомир Стоичков. Негова, казват е блестящата идея по време на престоя на известни, публични личности в ареста да им се доставя всеки ден топла храна от ресторанти. За да няма обаче после наказания, на компютър се отпечатвала заповед да се допуска въпросната храна. Вместо подпис на шефът, който я е издал, се изписвало само общото и напълно анонимно: „ От ръководството“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.