Мрачно проклятие витае над замъка на Косьо Самоковеца, цената му падна с 5 млн. евро

0

Замъкът в Боровец, зад чиито стени Косьо Самоковеца въртеше престъпни сделки е на пазара за недвижими имоти от няколко месеца. Но лошата слава на бившия му собственик, в комбинация със страховита легенда, която се носи от уста на уста, вледеняват мераците на евентуалните купувачи, научи Alarma.bg

Масивната постройка се продава срещу фантастичната за родните стандарти сума от 8 милиона евро. Днес брокерите обаче търсят купувач срещу занижена цена. Замъкът се продава с почти 5 милиона по-малко или за 3 300 000 евро. Планинският имот е без аналог в България. Резиденцията е облицована с естествен камък и разгъната застроена площ от 780 кв.м, а парцелът към имота е 4520 квадрата, с голям открит и отопляем басейн. Самоковеца е пекъл мръвки на барбекю в отделна постройка от цели 130 квадрата. Изграден е и гараж за 4 автомобила, моторни шейни и други превозни средства.

Къщата е с уникален дизайнерски интериор – стените, подовете и таваните изцяло са покрити с орехово дърво. Мебелите са по поръчка изцяло от естествено дърво и кожа. Имотът разполага с 3 спални и 5 бани.

За средновековната резиденция на Константин Димитров из околията се носят страховити легенди. Местните разправят, че часове след разстрела му в Амстердам, преди 16 години, ято от десетки гарвани атакувало Замъка и дни наред пернатите грачели зловещо над имота. Местните приели това за лош знак, тъй като с най-едрия представител на семейство вранови са свързани множество поверия за проклятия, пише „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.