Николай Банев продава имоти от затвора, Камен Куката вече намерил купувачи – бивши икономически ченгета!

0

Николай Банев предлага за продажба имоти. Забавното в случая е, че той се опитва да ги спазари от висотата на  килията си в Софийския затвор и дори обещава висока комисиона за посредниците в продажбата. Офертата силно е заинтригувала Камен Балбузанов-Куката, докато Димитър Желязков-Очите стои настрана и само се подсмихва на новоизлюпената „агенция” за недвижими имоти зад решетките, казват техни съкилийници, цитирани от Уикенд .

С мошеническите си схеми Николай Банев обаче е на път да засенчи легендарната слава на литературния герой Остап Бендер, смеят се източниците ни. Сега за имотите, които предлага, уверявал, че сделките ще бъдат изпипани до последния детайл. Всичко щяло да мине през адвокатите му, които лично ще упълномощи, а парите искал да му се преведат в някакви тайни офшорни сметки и т.н. Дори вече са се намерили и мераклии, които са силно заинтригувани от офертата.
Бивши високопоставени ченгета от икономическо направление през последните дни се

разтичали из София да правят сондажи,

директно разпитват юристи от кръга на Банев за параметрите и евентуалните скрити тежести на имотите, които се вадят за продан. Офертата е предадена на ченгетата, категорични са източниците ни, от плевенския престъпник Камен Балбузанов-Куката. Както „Уикенд” вече писа, зад решетките се е създала изключителна близост между бившия комсомолски кадър и плевенския гангстер. Куката е с репутацията на дългогодишно полицейско ухо. Описват го като типичен митоман, който преди години сам си организира атентат и дори плаща за него 1000 лв. Целта на шумното мероприятие е да си вдигне рейтинга в мутренските кръгове, да се изкара герой и не на последно място да накисне Георги Петков-Дачи. Както е известно Дачи беше пратен за 20 години в затвора, понеже Куката го разпознал по телевизията като човекът, който стрелял срещу него!
Сега пък Балбузанов се е заел съвсем сериозно да става комисионер в сделки с имотите на Банев. А може би и да понатрупа някой лев покрай тези сделки, понеже според източниците ни и „богатството” му е на ръба на фантазиите. Например, преди години той

купува на Русата Златка Мерцедес ML


на лизинг. След няколко месеца колекторска фирма на един светофар я сваля от колата, заради неплатени вноски. Тогава родилата наскоро г-ца Райкова разбира що за „милионер” е и му бие шута. Ламборджинито, както и другите коли на Куката също са немски лизинг. Дори сега нямало кой да ги освободи от гаража на следствието.
Явно Куката е решил, че Банев може да бъде златна мина и затова се е заел да му търси клиенти за имотите. Самият комсомолски приватизатор пък обявил в затвора, че спешно му трябват много пари, затова вади всичко за продан. Друг е въпросът, че в списъка, който предлага, са имоти под възбрана, а също и такива, чиято собственост се оспорва. Куката обаче търси клиенти, както обясняват източниците ни, из средите на полицаи, на които е донасял с години, а те са го пазели от следствия и арести.
В Николай Банев старият агент е срещнал своята сродна душа по лъжите и измамите, а техният устрем да въртят сделки от килията е заразил и други пандизчии в Софийския затвор. Те също вече се виждали много богати от комисиона, които Банев щедро им обещавал, ако му намерят клиенти.
Единствен настрана от тази еуфория стои Димитър Желязков-Очите. Според отлично запознати, той е наясно с манталитета на Куката. Няколко от

разработките срещу несебърския бос,


станали точно след като Камен Куката залива полицията с обилна информация срещу него. През последните няколко години Балбузанов изкарва цялото лято на гости при Очите. Там слухти за неговите бизнес начинания, а след това дума по дума докладва на полицията със същия замах, с който сега е тръгнал да търси „купувачи за имотите на Банев”.
Както обясняват запознати, докато олигархът има дарбата да лъже и маже и е в състояние да накара хората поне до два-три пъти да му се хванат на лъжите, така и Куката умее бързо да се сприятелява и се харесва на босове от ъндърграунда. Точно за това комсомолецът от Любимец е лансиран от своите покровители за бизнесмен в годините на прехода, а плевенският тарикат е вербуван да души около криминалните авторитети. Благодарение на тези си качества Банев години на ред се радва на луксозен живот, а Куката, дори и да попадне в ареста или затвора, винаги получава и най добрите условия и зад решетките живее като в пансион. Така и сега, понеже останалите затворници са наясно, че Камен си има приказката с полицията, никой не смее да му се изправи насреща, понеже другите затворници се страхуват, че ще ги изпорти на началството и ще започнат тарашите. Банев също е харесал Балбузанов и дори му

плаща по 1000 лева на месец, за да му слугува


в затвора и да се грижи за личната му безопасност, казват източниците ни.
Колкото повече наближава датата на процеса, неговият придворен Куката все по-усилено пуска слухове, че вече всичко е решено в полза на Банев и обвиненията падат. Евгения вече се била спасила и е въпрос на време и Николай да се отърве. Такива слухове заливат и София, явно разпространявани от близки на олигарха. До броени месеци Николай Банев пак щял да подхване бизнеса. Интересно обаче кой бизнес точно, след като цялата му империя вече е нарязана на скрап.
По повод имотните сделки на Николай Банев от килията, наши дипломати си припомнят, че преди години по време на посещение в Катар заедно с правителствена и бизнес делегация, той се опитал да спазари резиденцията си в Бояна. Тогава от катарците искал за нея 20 млн. долара. Те му казали, че за този имот могат да му дадат не повече от 5 млн. долара. Така и не се стигнало до сделка, но ето че сега Банев отново е отворил сергията за имоти, но този път от висотата на затворническата си килия.
Делото срещу семейство Баневи вече започна в Специализирания съд, като вече мина разпоредителното заседание. Защитата на олигарха, жена му Евгения и майка му Мария е поета от петима адвокати, сред които е и неуморната Татяна Дончева. Те поискаха обвинителният акт да се върне обратно, но съдът реши, че делото ще започне своя ход на 21 октомври.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.