Вдовицата на Бай Миле лъсна в дело за проституция, стопанисвала стриптийз бара „Мулен руж” на Слънчака

0

Силвия Панагонова, вдовица на разстреляния през 2004 г. с дъжд от куршуми бос от групировката СИК Милчо Бонев – Бай Миле, лъсна в дело за проституция на Слънчев бряг, пише в новия си брой „Уикенд“.

Оказа се, че мафиотската вдовица е собственик на стриптийз бар „Мулен Руж” на Слънчака, който бе атакуван при специализирана акция на МВР на 26 август. Тогава ченгетата задържаха мастития сутеньор Димо Петров – Флорината, любовницата му Жулиета и 10 момичета, предлагащи телата си в замаскирания като стриптийз бар публичен дом.

Само преди дни арестуваният топ сводник Димо Флорината бе пуснат на свобода, след като сключи споразумение с Районна прокуратура – Несебър и получи 2 години и 6 месеца, но отложени с 5-годишен изпитателен срок, както и 8000 лв. глоба. Според съдиите, нямало данни, че мастития сутеньор, родом от Пловдив, е принудил насилствено момичетата да проституират. От задържаните 10 момичета,

6 жрици признали, че проституират,

но по собствено желание. Според съда в Несебър, Димо Петров – Флорината не е собственик на публичния дом. Той бил наемател в обекта, чиято собственичка била вдовицата на Бай Миле Силвия Панагонова.
„Еротичният бар „Мулен Руж” в Слънчев бряг всъщност е част от поредица нощни клубове, носещи общата шапка „Den Glade Viking”, собственост на Силвия Панагонова. Може би именно заради вдовицата на Бай Миле подставеното лице Флорината е пуснато на свобода. Същият сутеньор ползваше под наем и помещение в Банско, собственост на Силвия Панагонова. Май ще се окаже, че тя е реалния бос на проституцията…”, коментира случая източник на „Уикенд” от МВР.
Името на Силвия Панагонова не за първи път изплува в криминални сюжети в Слънчев бряг. Миналата година тя бе разпитвана като свидетел по делото за касапницата в ресторант „Фор Ю” между Божо Кравата и Митьо Очите. Тогава се оказа, че вдовицата на Бай Миле

била шефка на Божо Кравата,

но за кратък период от време. Впоследствие Кузманов се отделил от нея и даже поръчал на мутри да затрупат с камъни един от търговските й обекти в Слънчев бряг. „Бих описала Божо Кравата с една дума – изрод!”, обяви в Специализирания съд разпитаната като свидетел Силвия Панагонова. Още тогава мутри от свитата на Кравата подвикваха по неин адрес, че е сутеньорка и че също трябва да бъде арестувана.


Криминалисти разкриват пред „Уикенд”, че ударения публичен дом в Слънчеив бряг, стопанисван от Силвия Панаголова и управляван от Димо Флорината, е реализирал по 20 000 лева оборот всяка вечер. В бардака телата си отдавали около 15 момичета, но Флорината управлявал и друг обект на Слънчака, където проституирали още толкова жрици.
„Всяко лято Димо Флорината е печелел по около 1 милион лева от проституция, а зимата е прибирал още толкова от бардаците си в Банско. Димо Петров се утвърди безспорно като

бос №1 на проституцията в България

през последните 2-3 години, а организацията му плаща на полицаи, за да не го закачат”, твърдят кримитналисти. Според неофициално потвърдена информация, Флорината е давал по 1000 лева седмично на полицаи от Несебър, които да не закачат жриците му и да го предупреждават за предстоящи акции на полицията. Заради съмнения, че местните ченгета прикриват мастития сутеньор, акцията на МВР срещу бардака „Мулен руж” е била проведена от столични полицаи, а ченгетата в Несебър били уведомени в последния момент. В крайна сметка обаче Димо Петров бе пуснат от съда в Несебър, сякаш, за да се затвърди мълвата, че полицаи и магистрати по морето са на хранилка при босовете на проституцията.


Димо Петров – Флорината от Пловдив развива бизнес с проституция в Слънчев бряг от 2015 г. насам, а под контрола му е най-оборотния бардак „Мулен Руж”. В миналото Флорината е работил съвместно с именития сутеньор Атанас Мъндев, някога бос от мутренската групировка „Клуб 777”.
След като Мъндев попадна в затвора, а срещу него бяха заведени няколко дела, Димо Флорината пое бардаците по морето и в Банско. Над него в йерархията очевидно е била Силвия Панагонова, тъй като бизнесът с жива плът неизменно е въртян в нейни помещения.
Дясна ръка на Флорината е неговата интимна приятелка – 35-годишната Жулиета Георгиева от Поморие. Отраканата брюнетка е бивша проститутка, преквалифицирала се в Маман преди няколко години. Именно Жулиета е набирала жриците и се е разплащала с тях. Според събраните доказателства срещу сутеньорската група на Димо Флорината, той е

купувал проститутки с трансфер

като на футболисти – плащал е по 5000 лева за оборотна жрица, която да започне работа при него. След това сутеньорът прибирал 50% от оборота на проститутката. За разлика от останалите сводници, Димо и Жулиета се държали добре с „пеперудките” си и се грижили за тях.
„Всички разпитани момичета свидетелстват, че сами са приели да практикуват най-древната професия, тъй като при Флорината имало много работа, а клиентите на бардаците му били заможни – основно пияни английски и норвежки туристи, които давали солидни бакшиши. Секс сеансът в „Мулен руж” е струвал 200 лева на час, като половината е прибирал Флорината. Той обаче не е пипал от бакшишите на проститутките, но ги е задължавал да си поръчват шампанско, което да плащат клиентите. Чаша пенлива течност е струвала 50 лева, а в много случаи на проститутките е сипвана

газирана вода вместо шампанско

и натурален сок от ябълка вместо ирландско уиски от 30 лева чашата”, разказва столичен антимафиот.
През 2016 г. мутри на Слънчака, вероятно хора на Божидар Кузманов – Кравата, опитаха да щурмуват еротичния бар „Мулен руж”, но тогава срещнаха могъщ отпор от солидната охрана на Флорината, ръководена от рецидивиста от Сливен Андон Андонов. Подобна бе ситуацията и в Банско преди 2 години, когато въоръжените гардове на сводника отблъснаха нападение на мутри от свитата на Наско Гаргата.


Макар да е със солидна крими визитка за сутеньорска дейност, Димо Петров – Флорината неизменно отървава затвора. Това кара мнозина да подмятат, че за опънатия съдийски чадър над него се грижи Силвия Панагонова. За склоняване към проституция и сводничество законът предвижда от 3 до 10 години затвор, а срещу Флорината вече се води такова дело в съда в Разлог, след като миналата пролет бардака му „Мулен руж” в Банско бе ударен от ченгета.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.