6 месеца дебнали общинският шеф искал подкуп в Тутракан

0

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан Алекси Б., който бе задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, след като състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града.

60-годишният мъж бе привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс. Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък.

Гражданинът, предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем. С определение на съда му бе определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се призна за виновен и изрази съжаление за действията си. Той ще отговаря за престъпление по член 304, ал. 1 от НК. Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с който са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.