Измамница прибира парите на хора с финансови проблеми

0

Нова измама заплашва десетки българи, решили да теглят кредит, алармира пред ПИК една от жертвите на мошениците. Схемата удря по джоба основно доверчиви хора, подлъгани от една от измамниците – Екатерина Танева.

Въпросната госпожа се представя за кредитен консултант, който дава кредити на хора с лошо ЦКР (Централен кредитен регистър).

Пред ПИК потърпевшата споделя, че е видяла подобна обява за кредити и се е свързала с въпросната Екатерина. Обявата е качена в сайта zor.bg, където се предлага помощ на хора с лоша кредитна история. След свързване по „Вайбър“ с един от т.нар. консултанти първоначално жертвата получава отговор, че е одобрена за кредит, но следва искане за внасяне на 250 лева такса за оформяне на документи.

Доверчивите клиенти, които внасят сумата обаче, се оказват измамени. На следващия ден с тях се свързва отново кредитният консултант и иска нова сума от 150 лева, под предлог че има увеличение на таксите. Потърпевшите, които не се хващат на повторния номер и се свързват с полицията, установяват, че Екатерина Танева има богато досие и доста жалби за измами, заведени срещу нея.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.